2018-03-07

Wat doet osteopathie bij paarden?

Osteopathie is een behandel wijze die kijkt naar het gehele lichaam en het functioneren hiervan.
Wanneer er een blessure is ontstaan dan kijken we niet alleen naar de blessure op zich maar wat dit voor invloed heeft op de andere weefsels. En of deze blessure misschien ergens anders in het lijf ontstaan is. 
 
Bijvoorbeeld een peesblessure links voor. Hierbij kijk ik ook naar de spieren in het omliggende gebied. Hoe het voorbeen langs de romp staat. Hoe de rug staat. Hoe het bekken staat. En wat het rechter achterbeen doet. Want een paard belast zijn benen meestal parallel. Het kan best zijn dat het soms vanuit het bekken aan de rechterkant komt. Hierdoor belast je paard linksvoor te veel waardoor er een blessure ontstaat. Als osteopaat wil ik de kern van het probleem oplossen en niet alleen symptoom gericht behandelen.
 
Ik werk in op de 3 systemen van het lichaam. Dat zijn; visceraal – pariëtaal en cranio-sacraal.
Visceraal staat voor alle organen. Cranio-sacraal voor hoofd en wervelkolom en alle structuren die hier vanuit komen. Het pariëtale systeem staat voor alle overige weefsels, de gewrichten, de spieren en het bindweefsel.
 
Paarden hebben zelf een heel sterk zelf herstellend vermogen. Maar wanneer er teveel compensatie in het lichaam is ontstaan, wordt ook het zelf herstellend vermogen steeds minder. Een behandeling kan dus ook heel goed blessure preventief werken.
 
Benieuwd of jouw paard een behandeling zou kunnen gebruiken?!
Kijk dan hier

Wat doet osteopathie.png

Admin - 15:02:25 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments