2018-08-22

Wat osteopathie voor jouw paard kan betekenen?!

Er komen steeds meer verschillende behandel methoden voor paarden wat ik juist heel goed vind.
Via deze weg wil ik jou vertellen wat een osteopaat voor jouw paard kan betekenen.
Ook al hebben we een flinke dosis anatomie moeten leren toch zijn we geen dierenartsen.
Een osteopaat kan veel verhelpen maar als er echt een blessure is opgelopen dan adviseer ik toch altijd eerst naar je dierenarts te gaan.
Soms kunnen dierenartsen niks vinden en dan zou een osteopaat wel kunnen helpen.
 

Waarom dan wel?

 
Omdat osteopaten op verschillende niveaus in het lichaam kunnen werken. Ook op visceraal niveau of cranio-sacraal niveau. Onbalans hierin zijn niet te vinden via een foto of scan. Ook kijk ik graag naar de biomechanica. Hoe gebruikt het paard zijn lichaam en wat kunnen we hierin verbeteren. Dit zoek ik altijd graag uit samen met de eigenaar.
 

Wat doe je dan precies?

 
Ik heb allerlei technieken aan geleerd om verschillende blokkades op te lossen. Zo kan ik wanneer er een blokkade in de gewrichten is een trust geven hier zijn osteopaten het bekendst van. Van even de rug wervel recht trusten. Daarnaast heb ik ook zachtere minder opvallende technieken om de darm te ontwinden, visceraal na te voelen en om zelfs eventueel zenuwen te ontwinden. Ook masseer ik tussendoor spieren los omdat dit er ook bij hoort. Je kunt een wervel of gewricht wel recht zetten maar als de spieren eromheen strak blijven staan dan zal de verbetering niet lang aanhouden.
Ook heb ik fascia-release technieken geleerd om fascia te ontwinden. We komen er steeds meer achter hoe belangrijk fascia is, wanneer fascia vast ligt kan het voor heel veel problemen op den duur gaan geven.
 

Wat voor dingen kan een osteopaat verhelpen?

Naast blessures voorkomen bij regelmatige behandelingen; 
- Disbalans in het paarden lichaam
- Viscerale problemen
- Singelnijd en/of merrie ondeugden
- Rij ondeugden en/of scheefheden
- Problemen op cranio-sacraal niveau zoals; hoofdpijn, headshaken
 

Hoe vaak moet je dit laten doen?

 
Wanneer je blessure preventief wilt laten behandelen dan is 1x in de 3-4 maanden genoeg.
Maar heeft jouw paard een probleem gehad of is hiervan nog herstellende dan kan het zijn dat er in het begin wat vaker behandelingen nodig zijn in een korter tijdsbestek.
 

Waarom gaat mij dit verder helpen?

 
Omdat je paard iedere periode nagelopen word kunnen compensaties eerder opgelost worden.
Wanneer een paard te veel compenseert en langere periodes dan zie je vaak blessures ontstaan. Door het preventief behandelen kun je dit voor zijn. Maar ook weet je dan dat je paard lekker in zijn vel zit en kunnen je door blijven trainen. Ook kan het je paard ondersteunen om sneller beter te worden omdat je de scheefheden die je in de training tegen komt telkens oplost.

Benieuwd naar wat ik voor jouw paard kan betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact op :)
Liefs, Sandy

Admin - 11:52:36 @ Anatomie | Een opmerking toevoegen