Wat is osteopathie en wat kan het

voor jouw paard betekenen?

 

Osteopathie in het algemeen betekend bottenleer. Ik denk dat we ook het meest bekend staan om het even recht zetten van de ruggen wervels of even de hals wervels los maken. Dit is ook 1 van de dingen die ik doe, maar daarnaast kijk ik ook naar alle andere werkende systemen in en rondom dat gebied. Het lichaam is in allerlei manieren met elkaar verbonden. Via spieren, fascia, zenuwen, wervels, gewrichten etc.

Wanneer ik dus alleen een hals wervel los maak en niet kijk naar de overgang van hoofd naar hals, overgang hals romp, de voorbenen en het borstbeen is er een grote kans dat ik na 6 weken weer diezelfde wervel los moet maken. Daarnaast masseer ik ook de spieren los in dit gebied om terig stand van zo’n wervel tegen te gaan. Want vaak heeft aan 1 kant de spier teveel op rek gestaan en is aan de andere kant de spier tekort geworden.

Ook kijk ik naar de uitlopende zenuwen in dit gebied, zeker in de hals want hier lopen zenuwen naar de organen toe dus wanneer er hier een verstoring is geeft dat ook vaak een verstoring verder in het lichaam. Tussen de wervels loopt het ruggenmerg deze staat in verbinding met de hersenen wanneer hier een verdrukking is dor een scheefstand van een wervel heeft dat ook invloed op de hersenen de hormoon huishouding en ga zo maar door.

Vandaar dat ik het erg belangrijk vind om alle aspecten hiervan op te lossen.

Zodat jij weer lekker verder kan trainen met je paard.  

Bij wat voor “problemen” kan ik helpen?

– Scheef heden in het paarden lichaam

– Problemen in de aanleuning

– Verbeteren van de spier conditie 

Hoe vaak moet je dit laten doen?

Wanneer je blessure preventief wilt laten behandelen dan is 1x in de 3-4 maanden genoeg.
Maar heeft jouw paard een probleem gehad of is hiervan nog herstellende dan kan het zijn dat er in het begin wat vaker behandelingen nodig zijn in een korter tijdsbestek.

Waarom gaat mij dit verder helpen?

Omdat je paard iedere periode nagelopen word kunnen compensaties eerder opgelost worden.
Wanneer een paard te veel compenseert in langere periodes kunnen er vaak blessures ontstaan. Door het preventief behandelen kun je dit voor zijn. Maar ook weet je dan dat je paard lekker in zijn vel zit en kunnen jullie fijn door blijven trainen. Ook kan het je paard ondersteunen om sneller beter te worden onder het zadel omdat je de scheef heden die je in de training tegen komt telkens oplost.

Osteopathie voor paard_paard is kreupel_paard is stijf_biomechanica paard_anatomie paard_visceraal paard_neurologie paard_paard laten behandelen_lecher-antenne_holistische behandeling paard_manuele therapie paard_rijtechnische problemen_hormonale problemen_gedragsproblemen_SJ Osteopathie_Sandy Jansen

Gratis cheatsheet Masseer je paard

 

Quality time voor jou en je paard!

 

Bij inschrijving van de nieuwsbrief, vol tips en kennis over het paardenlichaam, ontvang je nu een gratis cheatsheet om zelf je paard te masseren.

Check je mailbox om je inschrijving te bevestigen.