Een happy & healthy massage voor je paard

Zit jouw paard niet helemaal lekker in zijn vel?

En wil je dit graag zelf leren oplossen en problemen eerder leren herkennen? Met deze happy & healthy massage:

Herken jij onderstaande situaties met je paard?

Osteopatische behandeling_Osteopathie voor paard_paard is kreupel_paard is stijf_biomechanica paard_anatomie paard_visceraal paard_neurologie paard_paard laten behandelen_lecher-antenne_holistische behandeling paard_manuele therapie paard_rijtechnische problemen_hormonale problemen_gedragsproblemen_SJ Osteopathie_Sandy Jansen
alternatieve behandeling bij paarden_Osteopathie voor paard_paard is kreupel_paard is stijf_biomechanica paard_anatomie paard_visceraal paard_neurologie paard_paard laten behandelen_lecher-antenne_holistische behandeling paard_manuele therapie paard_rijtechnische problemen_hormonale problemen_gedragsproblemen_SJ Osteopathie_Sandy Jansen

Rijtechnisch kun je misschien al een hoop oplossen. Maar vaak kom je dit stukje toch weer ergens anders in de training tegen. Je kunt daarom dit stukje beter oplossen zodat je verder kunt komen in de training.

Juist wanneer je nu ingrijpt zullen jullie sterker en beter worden

Paarden kunnen niet praten zoals wij. Maar ze kunnen wel degelijk dingen duidelijk maken met hun lichaamstaal en uitdrukkingen. Met deze online training wil ik je hierin verdieping geven. Zodat je nog sneller je paard zal begrijpen en dingen kunt gaan herkennen en hier actie op kunt ondernemen. Zo leer je uiteindelijk goed zien wat een zware training voor je paard was en wat niet. Maar je kunt ook pijn en irritatie bij je paard weg halen…

Je paard zal je dankbaar zijn na de massage. Door je paard te gaan masseren leer je zijn lichaam veel beter kennen en wordt jullie band alleen maar sterker. Dit zul je ook merken in het zadel. Hoe fijn is het als je zelf je paard kunt ondersteunen in zijn gezondheid. En kan monitoren als je ziet dat hij lichamelijk wat minder in zijn vel zit?!

Dit was ook een stukje waar ik vroeger zelf met mijn paard tegen aan liep. Is mijn paard nou stijf of kan hij het gewoon niet? Of waarom doet hij nu zo boos waar heeft hij last van? Doordat ik één keer in de week deze massage ging toepassen bleef hij veel losser in zijn lijf. Hij kon zich telkens meer ontspannen en als ik dan merkte dat een bepaalde spier meer vast was gaan zitten dan kon ik dat terug koppelen naar mijn training en zo de training op hem aanpassen. Hierdoor werden we een super hecht team!

Osteopaat_Osteopathie voor paard_paard is kreupel_paard is stijf_biomechanica paard_anatomie paard_visceraal paard_neurologie paard_paard laten behandelen_lecher-antenne_holistische behandeling paard_manuele therapie paard_rijtechnische problemen_hormonale problemen_gedragsproblemen_SJ Osteopathie_Sandy Jansen

Waarom deze online training?

Ik baalde dat mijn training telkens zulke onwijze ups en downs hadden. En ik werd bang voor blessures.

Ookal had ik het hele management om mijn paard optimaal. Goede hoefsmid, goed harnachement, goed voer, om de zoveel tijd behandelen, goede instructeur etc. Maar toch hield mijn training flinke ups en downs.

Dus besloot ik hem weekelijks te gaan masseren om te kijken wat ik tegen kwam. Hierdoor leerde ik mijn paard nog beter kennen. Door mijn trainingen te koppelen aan de massage kon ik heel goed zien waar mijn paard wel echt spierpijn van kreeg en moeilijk vond en wat niet.

Als osteopaat en paarden masseur kom ik dagelijks bij paarden die lichamelijke klachten hebben gekregen door teveel verzuring in de spieren of door verkeerd gebruik van de spieren. Deze massage die je hier gaat leren is zowel ontspannend als activerend voor de spieren!

Dit zijn de voordelen die je zult ervaren bij het regelmatig toepassen van de happy & healthy massage voor je paard

1.

ZELFHERSTELLEND VERMOGEN

Je activeert elke massage het zelf herstellend vermogen van je paard waardoor het immuunsysteem van je paard telkens een boost krijgt. Een gezond immuunsysteem houd ziektekiemen en bacteriën buiten het lichaam!

2.

BETERE DOORBLOEDING

Door de massage wordt de doorbloeding gestimuleerd. Een betere doorbloeding betekent meer zuurstof voor de spieren en andere interne weefsels. Met meer zuurstof in het lichaam verbeter je de conditie van je paard!

3.

ACTIVATIE LYMFESTELSEL

En je activeert het lymfestelsel. Hierdoor heb je minder kans op stalbenen en worden lymfeknopen weer geactiveert. Interne weefsels worden weer gevuld en kunnen hierdoor beter met elkaar communiceren. Interne gezondheid!

4.

ENERGIE HERSTELLEN

Met de acupressuur technieken leer je de energie in het lichaam herstellen. Een blokkade vind immers eerst plaats in de energie. Dan pas gaat het ontsteken en daarna krijg je pas fysieke klachten. Alle hoofd elementen van het lichaam zitten in deze meridiaan!

5.

HERSTELLEN OP ORGAAN NIVEAU

Heb je het idee dat je paard zich niet helemaal lekker voelt? Als je weet hoe de tingpunten (onderdeel acupressuur) normaal aanvoelen. Dan kun je via de tingpunten zo voelen in welk orgaan er iets aan de hand is. Hierdoor kun je het betreffende orgaan ondersteunen.

6.

RELEASE MET STRETCHEN

Door de stretches leer je de spieren en het skelet van je paard nog meer te ontspannen. en door ontspanning kunnen andere processen in gang gezet worden en zul je merken dat jouw paard steeds soepeler zal worden en steeds meer zal gaan aanbieden in het zadel. 

Daarom deze online training...

In deze online training “een happy & healthy massage voor je paard!” leer je niet alleen 9 cruciale spieren los te masseren. Je leert ook de blaasmeridiaan die bijna alle hoofd elementen van het lichaam omvat. Je leert de tingpunten die de gezondheid van de organen kunnen vertellen en je leert de belangrijkste stretch van het voor & achterbeen. 

Na het toepassen van één massage zal je al verandering voelen in de souplesse van je paard!

Happy & healthy massage voor je paard

De training is opgesplitst in 4 modules. Iedere module heeft 2 video’s en 2 stukken tekst. Je kunt zelf kiezen of je liever via video de informatie toe krijgt of via tekst. Aan het einde van de training kun je alle teksten ook nog eens als een boek downloaden en eventueel uitprinten en meenemen naar stal! En je krijgt een invulsheet wat je bij iedere massage in kunt vullen en hiermee heel makkelijk de gezondheid van jouw paard kunt bijhouden!

Intro

In deze video leer je mij beter kennen. Waar ik voor sta en wat ik graag doe. Op welke manier ik werk en waarom ik deze online training voor jou heb gemaakt.

1

Anatomie

Om een goede massage te kunnen geven moet je wel wat anatomie weten van je paard. In deze module leer je het skelet van je paard kennen.

2

Fysiologie

Dit is het onderdeel spieren. In deze module krijg je uitgelegd hoe de spier werkt en hoe die verzuring nou precies ontstaat. En de 9 cruciale spieren die we gaan masseren.

3

Wat doet de massage

Hierin vertel ik je dat je niet alleen de spieren los maakt maar ook de fascia, de bloedsomloop, de lymfe en ga zo maar door!

4

Waar moet je op lettten tijdens de massage

Hierin leg ik je uit wat je allemaal kunt zien tijdens een massage, welke ontspanning tekenen je paard kan laten zien maar ook wat het betekend als je paard gaat rillen of trillen.

5

Massage

Hierin zie je de volledige massage, krig je de handgrepen te zien en kun je het invulsheet downloaden.  

6

Acupressuur

Hier krijg je alle ins & outs over acupressuur en de blaas-meridiaan. oe je deze kunt gaan toepassen en welke meridiaanpunten hier allemaal in verwerkt liggen. 

7

Essentiële oliën

Hier krijg je informatie over essentiële oliën. Waarom ze zo fijn zijn om naast je massage te gebruiken en wat het voor je paard zowel fysiek als mentaal kan betekenen. 

8

“Mijn paard is veel constanter in de training en wil weer graag werken!” ​

Met deze happy & healthy massage

Stress

Is je paard snel gespannen, ervaart je paard snel stress? Met deze massage leert je paard zich weer te ontspannen en stress los te laten. Dit zul je mee kunnen nemen in je trainingen en je ritten naar buiten.

Miscommunicatie

Ervaren jullie veel miscommunicatie in je training? Maar komt het omdat je paard het niet wil of niet kan? Deze inzichten kunnen de massage jou geven en hierdoor kun je jouw paard veel beter begrijpen.

Stijf

Blijft je paard maar stijf en lijkt het wel aslof hij een stok heeft ingeslikt? Leer je paard weer ontspannen en loslaten. Je zult merken dat met meerdere keren de massage toepassen je paard losser zal worden.

Blessure

Dit is een losse behandeling om je paard blessure preventief te onderhouden. Heb je verder geen klachten met je paard en wil je jouw paard gezond houden dan is deze behandeling optimaal. We nemen een stukje intern mee met een doormeting en daarnaast worden alle spieren, facis, gewirchten, pezen en botten nagelopen.

Stagnatie

Dit is een samengesteld behandelplan wat bestaat uit een complete doormeting met de lecher -antenne en diverse behandelingen met osteopathie, triggerpoint massage & beweging therapie. Als paardenosteopaat zorg ik ervoor dat jouw paard van binnenuit weer helemaal gezond wordt en kunnen jullie de training voortzetten.

Ziekte

Loop je met je paard van de ene schimmel naar de andere bacterie of erger? Met de massage activeer je zowel de fysieke kanten van het lichaam maar ook mentale aspecten die de grondslag van deze fysieke symptomen kunnen zijn.

Begin nu deze ONTDEKKINGSREIS samen met je paard

voor maar €47,- inplaats van €97,-

Niet tevreden? Binnen 14 dagen 100% geld terug

Ontvang deze bonussen wanneer je vandaag begint!

Essentiële oliën

In de bonus module essentiële oliën. Leg ik je alles uit waar oliën fysiek mee kunnen helpen maar ook mentaal voor je paard kunnen betekenen. En wanneer je welke olie inzet. Er zijn 7 hele mooie oliën die de werking van je massage nog meer verdieping kunnen geven!

Tingpunten

Tinpgunten zijn het eind of beginpunt van een meridiaan. Door deze punten na te voelen heb je een directe werkig op de meridiaan en het onderliggende orgaan. 

Stretchen

Stretchen en los masseren zijn beiden even belangrijk. Daarom in deze module de belangrijkste stretch van het voorbeen & het achterbeen!

“De ongekende kracht van gezondheid wordt pas bekend, als gezondheid niet meer vanzelf sprekend is!”

Twijfel jij nog of dit iets is voor jou en je paard? Hieronder nog wat vragen van anderen die je voor gingen…

Mijn paard vind het niet fijn om geborsteld of aangeraakt te worden?!

Dan juist is deze online training wat voor jullie. Want waarom wil jouw paard niet aangeraakt worden? Is het iets lichamelijks of iets mentaals? Door de acupressuur kun je met hele lichte technieken al heel veel invloed hebben op je paard en je paard leren ontspannen. En zul je merken dat je paard steeds meer toe gaat staan. 

Naast al mijn trainingen heb ik hier geen tijd voor?!

De massage an zich neemt niet meer dan 30 minuten in beslag. Vaak is je paard na 30 minuten a drie kwartier ook wel klaar mee. En je paard heeft toch wel één dag in de week vrij zodat je wat meer tijd kunt besteden aan een massage of een goede poetsbeurt?[

Ik heb helemaal geen ervaring of aanleg om te masseren?!

Je krijgt alles duidelijk uitgelegd in de training en mocht het dan nog niet lukken dan ben ik er om jullie te helpen. Je paard zal laten merken wat hij fijn vind en wat niet en doe wat goed voelt voor beiden!

Hoevaak moet ik dit doen om het te onderhouden?!

Blessurepreventief één keer in de week of één keer in de twee weken. Is je paard echt geblesseerd dan kun je het wel 3 keer in de week doen om hem te ondersteunen. Je hoeft niet altijd de hele massage te doen. Je kunt ook of alleen de spieren of alleen de acupressuur doen. Net wat jij denkt dat je paard nodig heeft.

Mijn paard staat met boxrust op stal dus dan is dit geen goed idee zeker?!

Juist nu je niet zoveel kunt doen met je paard is dit een fijn tijdverdrijf. Je activeert daarnaast alle systemen van je paard waardoor herstel sneller mogelijk wordt. En het is een fijne mental steun voor je paard want ook je paard zal het moeilijk vinden om op rust te staan. 

Moet ik dit binnen een bepaald tijdsbestek af hebben?

Je hebt levenslang toegang en kunt alles op je eigen tempo doen. Mocht je er niet uitkomen of bepaalde stukken niet begrijpen dan ben ik er om jullie te helpen. We doen dit samen en zoals ik altijd zeg; Doe wat goed voelt!