Mijn naam is Sandy Jansen, paardenmeisje in hart en nieren.
Op latere leeftijd  ben ik pas gaan paardrijden,  in mijn jeugd ben ik wel eens naar ponykamp gegaan maar vaste paardrijlessen op  de manege dat zat er niet in.
Vanaf mijn 20e ben ik gaan rijden, eerst op het paard van mijn schoonouders. 2 Jaar later kocht ik mijn eigen paard, Dubai, een 2.5 jarige KWPN ruin. Deze heb ik zelf opgeleid, met het nodige vallen en opstaan en in april 2018 verkocht. Dit omdat het steeds drukker werd in mijn praktijk en ik in de tussentijd ook moeder ben geworden. Als ik iets doe, dan doe ik het voor de volle 100% en ik merkte dat het steeds lastiger werd om dit op alle vlakken vol te houden. Zo was deze keuze beter voor hem en voor mij. Helemaal geen paardrijden is geen leven meer, als het eenmaal in je bloed zit is het moeilijk er weer uit te krijgen. Gelukkig ben ik dan ook, dat ik nog bijrijder mag zijn van een ander leuk paard.

Dubai is voor mij de drijfveer geweest achter alle opleidingen en cursussen die ik tot nu toe gevolgd heb. Gelukkig heeft hij nooit iets gemankeerd, maar toen ik eenmaal de verantwoordelijkheid had voor een eigen paard, werd ik toch wel nieuwsgierig hoe het kon dat er zoveel paarden met blessures kampen. Dat is dan ook de reden dat ik meer wilde weten over het functioneren van het paardenlichaam, en daarom ben ik in 2012 begonnen met de opleiding paardenmasseur bij het NHI. Deze eenmaal afgerond en de nodige massages te hebben gegeven werd ik toch nieuwsgierig naar meer.

Zo ben ik bij de opleiding tot Osteopaat terecht gekomen op het Hippo Sofia Academy.
Hier heb ik naast de spieren en massage nog meer geleerd, onder andere cranio-sacraal therapie, fascia release, gewrichten, zenuwen, bloedvaten etc. Ook kreeg ik hier meer een holistische kijk op dingen, dus niet alleen kijken naar het probleem en dit behandelen maar ook de oorsprong zoeken van dit probleem zodat het paard minder snel terug zal vallen in oude gewoonten. Het lijf herinnerd zich alles en kan heel snel terug komen in de overcompensatie als de oorsprong niet behandelt is. Daarnaast heb ik geleerd om niet alleen te kijken naar het gehele harnachement maar ook de voeten. Het is heel belangrijk om alles op elkaar af te stemmen om het ultieme doel te bereiken!

 

Wanneer ik een paard behandel ben ik altijd helemaal in mijn element. Vaak gaan paarden na een aantal minuten helemaal mee in de behandeling en proberen dan soms zelf al aan te geven waar ze last hebben door bijvoorbeeld een been op te tillen of een plek aan te wijzen met hun snuit. Het fijne aan werken met paarden is dat ze overal open voor staan en echt met je meegaan denken. Zelfs de aller drukste, heetste KWPN paarden.

Mijn opleidingen & cursussen:

 

  • 2012-2013 > NHI – Paardensportmasseur
  • 2013-2016 > HSA – Paarden osteopathie
  • 2015 > HSA – Fascia release technieken
  • Maart 2018 > Equine studies – Dissectie van het gehele paard
  • 2018 > Healthcare academie- Lecher-antenne