Vitaliteitsanalyse voor je paard

De analyse om de gezondheid van je paard op een gemakkelijke manier te monitoren

Heeft je paard vage klachten zoals natte mest, jeuk, slechte hoeven, een hoestje, etc.? Of merk je dat je paard niet groeit in zijn spiermassa tijdens trainingen? Dan kan een vitaliteitsanalyse inzage geven in de huidige status en hoe je de gezondheid van je paard kunt verbeteren. Want in de basis komt alles voort uit een gezonde homeostase en de juiste voedingsstoffen binnen het lijf van je paard. 

Klachten oplossen met een grondige analyse

  • Een paardenlichaam onttrekt bij tekorten belangrijke mineralen uit de spieren. De spieren zijn hierdoor minder flexibel, wat ten koste kan gaan van de pezen aan het uiteinde van deze spieren. 
  • Indien je paard slechte hoeven heeft is de lever van groot belang bij herstel. Slechte hoeven kunnen namelijk niet verbeteren als de lever niet optimaal functioneert. Als de lever weer optimaal functioneert, zal ook de hoefkwaliteit verbeteren. 
  • Hoesten is vaak een teken van teveel afvalstoffen binnen het paardenlijf. Als afvalstoffen op de juiste manier worden afgevoerd, dan zal het hoesten afnemen!

Wat zijn de voordelen van een vitaliteitsanalyse voor je paard?

Met een vitaliteitsanalyse krijg je duidelijk inzicht in de interne gezondheid van je paard en ontvang je een stappenplan om dit te optimaliseren. Daarnaast kun je bij vragen altijd op mij terugvallen. Samen bekijken we welk behandelplan bij jouw paard past, want ieder paard is anders.

Ieder paard heeft zijn eigen afkomst en verleden. Zo kan je paard bijvoorbeeld een genetische afwijking hebben of kan de verstoring in de loop der tijd zijn gegroeid. Wanneer de verstoring verholpen wordt, verdwijnt ook het klachtenbeeld snel.

Vitaliteit van de organen
Vitaliteit van de grote groepen
Analyseren van vitaminen, mineralen en enzymen tekorten
Advies op maat

De vitaliteitsanalyse met een biotensor & Lecher antenne

Door mijn jarenlange ervaring kan ik aan de hand van een foto al veel aflezen over de gezondheid van het paard. Daarnaast kan ik via een plukje manen alles uitmeten met de biotensor & Lecher antenne. 

“Het hoesten is eindelijk opgelost”

Door de vitaliteitsanalyse kregen we een goed inzicht waardoor mijn paard bleef hoesten. Hierdoor was een scopie niet meer nodig. Het waren namelijk niet zijn longen maar een verstoring in de stofwisseling. Na het inzetten van de kuur was het hoesten met 2 weken weg. Zijn mest was veel beter en het verzamelen ging veel beter omdat hij geen last meer had van zijn buik.

“De gallen waren eindelijk stabiel en haar benen bleven droog”
Mijn paard bleef kampen met actieve gallen en peesblessures. Regulier konden we niet veel meer doen. Door de vitaliteit analyse hebben we een tekort kunnen vinden. Na het inzetten van natuurlijke kruiden en het aanvullen van tekorten kreeg ik een heel ander paard veel lekkerder in haar vel en haar benen zijn nu droog en stabiel! We zijn er nog niet maar ik heb er weer alle vertrouwen in!
“Gewoon even checken, bleek het allemaal toch beter te kunnen”

Ik wilde graag controleren of alles goed ging qua gezondheid bij mijn paard. Soms merkte ik wel dat de ene training meer van hem vroeg dan de andere. Met de vitaliteitsanalyse kwamen er toch wat tekorten uit. Door deze aan te passen in de voeding merk ik dat mijn paard lekkerder in zijn vel zit en stabieler blijft in de training! Paard blij & ik blij!

Zo gaat de vitaliteitsanalyse in zijn werk

Je schrijft je via het aanmeldformulier in onderaan de pagina. Vervolgens ontvang je een mail met alle instructies.

Ja dit wil ik!

Klik op de button “Ja dit wil ik” en reken de vitaliteitsanalyse af. Daarna ontvang je via de mail alle informatie en een link naar het invulformulier.

1

Metingen & verslag

Zodra ik het plukje haar heb ontvangen, ga ik ermee aan de slag. Alles wordt doorgemeten, van de organen, tot tekorten en waar in het lichaam te grote verschillen zijn. Dit alles werk ik voor je uit in een verslag. Deze ontvang je via de mail.

2

Vragenmoment

Mocht je hierna met vragen zitten dan kunnen we deze samen doornemen via een belommert of via de mail/app. Ik help jullie zo goed mogelijk zodat je paard een goede start heeft. 

3

Wil je meer inzicht in:

Omdat de gezondheid van je paard onbetaalbaar is!

Wil je zeker weten dat je paard geen tekorten heeft waar blessures uit kunnen ontstaan? En wil je een extra stukje ondersteuning in het management voor je paard? Doe dan nu de vitaliteitsanalyse voor je paard.

Vitaliteitsanalyse

97,-
  • De volledige interne gezondheid van je paard wordt in kaart gebracht.
  • Je ontvangt een eenmalige doormeting van alle vitamine- en mineralen waarden van je paard en een advies op maat.
  • Je kunt een kuur op maat bestellen.
  • Je betaalt eenmalig.

Veelgestelde vragen over de vitaliteitsanalyse

Wanneer je de haren verzameld en gelijk in een aluminium folie wikkelt dan blijft alles intact. Wel is het fijn als je het zo snel mogelijk op de bus doet. Het kan gewoon met de brievenpost.

Je kunt heel makkelijk aflezen wat er mis is en waar je verbetering uit kunt halen. Goede voeding is essentieel en doordat je deze optimaal kunt afstemmen op je paard zul je al een veel gezonder paard krijgen. Je krijgt de juiste proportie’s om te voeren. En eventueel een kuur op maat om alle interne processen bij je paard te verbeteren.

Soms heeft een paard tekorten opgelopen en is verandering van voeding niet genoeg om deze tekorten aan te vullen. Ik meet dan helemaal door wat jouw paard nodig heeft om er bovenop te komen. Dit kan zijn; homeopathie, celzouten, kruiden, essentiële olie. Eigenlijk alles wel wat er in de natuurlijke geneeskunde voorkomt. De bedoeling met zo’n kuur is om het paard een boost te geven zodat het paard na de kuur alles weer zelf kan. Het zelf herstellend vermogen activeren! Deze kuur staat vrij van de vitaliteitsanalyse en is aan jou om dot door te voeren.

De Lecher antenne kun je vergelijken met een radio antenne. Er zijn wel 1000 frequenties waarmee ik bepaalde cellen en weefsels in het lichaam doormeet. Hieruit kan ik meten of een cel gezond, ziek of ziekmakend is. Alles begint uiteindelijk van binnen. Wat we zien is vaak maar het topje van de ijsberg. Met de Lecher antenne kan ik ook doormeten op intoleranties, infecties & ziekte.

Een vitaliteitsanalyse geeft je inzicht in de gezondheid van jouw paard. Grote fysieke klachten komen soms pas na jaren van tekorten naar boven. Het is dan een lange weg om dit allemaal weer te verbeteren. Dus waarom niet zorgen dat het niet zo ver hoeft te komen?

Een biotensor is een bio-technisch meetapparaat. Met dit apparaat kan ik heel precies doormeten hoeveel tekorten er zijn, wat de oorzaak is en welke voedingsaanpassingen er nodig zijn om weer optimale gezondheid te krijgen.