Vitaliteitsanalyse voor je paard

De analyse om grip te krijgen op het klachtenbeeld en deze gericht op te lossen.

Merk je dat je paard vage klachten heeft zoals vermoeidheid, jeuk, natte mest, huidproblemen, hoefproblemen, afnemende spiermassa of een kort lontje? Als paardenosteopaat geef ik je met een vitaliteitsanalyse grip op het klachtenbeeld en praktische oplossingen zodat jij en je paard weer volop kunnen genieten van het trainen, rijden en verzorgen.

Wat kun je doen om de gezondheid van je paard te verbeteren?

Een paard dat uit balans is, heeft vaak een aantal vage klachten waardoor je als eigenaar niet goed weet wat je kunt doen om dit te verhelpen. Deze klachten kunnen zowel lichamelijk als mentaal zijn. Op lange termijn kunnen klachten verergeren en meer schade toebrengen aan je paard.

Je wil graag een oplossing voor de klachten van je paard zodat je paard zich snel beter voelt. Maar waar begin je? De vitaliteitsanalyse geeft je direct inzicht zodat je gericht kunt werken aan herstel en balans. Aan de hand van een plukje manen onderzoek ik het klachtenbeeld en geef ik een gericht advies. Waarom een plukje manen? In de manen van je paard zit alle informatie over de afgelopen maanden en in het haarzakje van de laatste dagen. Hiermee kan ik eventuele tekorten die al langer spelen goed uitmeten. Daarnaast vraag ik ook 2 foto’s omdat ik door mijn ervaring als osteopaat kan zien waar zich de pijnpunten in het lichaam bevinden. Aan de buitenkant van het paard kan ik al veel over de lichamelijke conditie aflezen wat ik meeneem in het advies. Om een snelle diagnose te kunnen stellen, maak ik gebruik van een biotenser en lecher antenne.

Wat ga je bereiken?

Met de vitaliteitsanalyse begeleid ik je om de innerlijke balans van het lichaam en geest van je paard te herstellen. Wat je gaat bereiken met de analyse:

  • Je krijgt veel nieuwe inzichten en leert je paard hierdoor nog beter kennen.
  • Je gaat de klachten en gedrag van je paard beter begrijpen en kunt hier snel op inspelen.
  • Binnen 2 tot 3 weken zie je al verbetering in het klachtenbeeld.
  • Je paard voelt zich sterker, gezonder en meer in balans.
Vitaliteit van de organen
Vitaliteit van de grote groepen
Analyseren van vitaminen, mineralen en enzymen tekorten
Advies op maat
Sandy Jansen Paardenosteopaat vitaliteitsanalyse voorbeeld

Wat staat er in de vitaliteitsanalyse?

De analyse is opgebouwd uit een actieplan van 12 pagina’s. Hierin komen de gezondheid van de organen, mineralenbalans en vetzuren aan bod. Ook wordt uitgelegd of de huidige voeding die je nu aan je paard geeft de juiste is. Voeding is namelijk de basis voor een goede gezondheid. Veel klachten zoals, jeuk, mok, mijt, maar ook stijfheden kunnen voortkomen uit verkeerde voeding. Wanneer er tekorten ontstaan, dan gaat het lichaam concessies doen waardoor het paard klachten krijgt zoals huid-, darm-, en/of luchtwegproblemen of bijvoorbeeld pijn aan de banden en gewrichten. Je ontvangt toelichting over eventuele tekorten in het lichaam van je paard en waar deze zich bevinden. Ook houd ik rekening met voedingsveranderingen, welke je wel en welke je niet kunt doorvoeren. Daarnaast ontvang je advies over suppletie als dit zinvol is voor je paard, waarbij ik een kuur op maat uitmeet.

Het verhaal van Owen

Carolien, de nieuwe eigenaresse van Owen, zag vlak na zijn aanschaf dat het helaas niet goed met hem ging. Na een bezoekje van de dierenarts kreeg ze het advies om Owen te behandelen met vitamineshots. Helaas sloeg dit niet aan. Owen bleef schraal, had veel snottebellen en was geen blij veulen. De dierenarts had hierover zijn zorgen uitgesproken. Omdat ik haar andere paard heb geholpen, wilde Carolien voor Owen een vitaliteitsanalyse laten maken om meer inzicht te krijgen in zijn gezondheid.

Nadat ik een plukje haar en foto’s had ontvangen, kon ik aan de slag. De uitkomst was niet mis; zijn darmflora was verstoord en daardoor ook andere lichaamssystemen. Daarnaast kreeg Owen teveel veulenbrokken waarmee zijn lichaam moeite had. Hierdoor zat zijn gezondheid in een neerwaartse spiraal. Het was duidelijk dat er snel wat moest veranderen om het tij te keren. Met de op maat gemaakte kuur kon Carolien direct aan de slag. Owen kreeg drie keer per dag ondersteunende middelen en daarnaast was een aanpassing in zijn voer noodzakelijk.

Binnen 2 maanden was Owen aanzienlijk opgeknapt. Hij was veel opgewekter en zijn snotneuzen waren bijna helemaal weg. Na 3 maanden hebben we weer een analyse gedaan om de huidige status van zijn gezondheid te meten en het plan waar nodig aangepast. Na een half jaar was hij weer helemaal zichzelf. Tot de dag van vandaag mag ik hem met de analyse en behandelingen ondersteunen. Want door de tekorten in zijn darmen had hij ook een flinke  blokkade in de wervelkolom opgelopen. Deze is met de behandelingen en de veranderingen in voeding helemaal weg. Hij is nu een happy 3-jarige!

Sandy Jansen Paardenosteopaat
BEFORE
Sandy Jansen Paardenosteopaat
AFTER
Sandy Jansen Paardenosteopaat
NU
“Het hoesten is eindelijk opgelost”

Door de vitaliteitsanalyse kregen we een goed inzicht waardoor mijn paard bleef hoesten. Hierdoor was een scopie niet meer nodig. Het waren namelijk niet zijn longen maar een verstoring in de stofwisseling. Na het inzetten van de kuur was het hoesten met 2 weken weg. Zijn mest was veel beter en het verzamelen ging veel beter omdat hij geen last meer had van zijn buik.

“De gallen waren eindelijk stabiel en haar benen bleven droog”

Mijn paard bleef kampen met actieve gallen en peesblessures. Regulier konden we niet veel meer doen. Door de vitaliteit analyse hebben we een tekort kunnen vinden. Na het inzetten van natuurlijke kruiden en het aanvullen van tekorten kreeg ik een heel ander paard, veel lekkerder in haar vel en haar benen zijn nu droog en stabiel! We zijn er nog niet maar ik heb er weer alle vertrouwen in!

“Gewoon even checken, bleek het allemaal toch beter te kunnen”

Ik wilde graag controleren of alles goed ging qua gezondheid bij mijn paard. Soms merkte ik wel dat de ene training meer van hem vroeg dan de andere. Met de vitaliteitsanalyse kwamen er toch wat tekorten uit. Door deze aan te passen in de voeding merk ik dat mijn paard lekkerder in zijn vel zit en stabieler blijft in de training! Paard blij & ik blij!

Zo gaat de vitaliteitsanalyse in zijn werk

Je schrijft je via het aanmeldformulier in onderaan de pagina. Vervolgens ontvang je een mail met alle instructies.

Ja dit wil ik!

Klik op de button “Ja dit wil ik” en reken de vitaliteitsanalyse af. Daarna ontvang je via de mail alle informatie en een link naar het invulformulier. In de mail staat beschreven hoe je een stukje manen bij je paard kunt afnemen en opsturen en welke foto’s je kunt sturen.

1

Metingen & verslag

Zodra ik het plukje haar en de foto’s heb ontvangen, ga ik ermee aan de slag. Alles wordt doorgemeten, van de organen, tot tekorten en waar in het lichaam te grote verschillen zijn. Dit alles werk ik voor je uit in een verslag. Deze ontvang je binnen 6 werkdagen via de mail.

2

Vragenmoment

Mocht je hierna met vragen zitten dan kunnen we deze samen doornemen via een belommert of via de mail/app. Ik help jullie zo goed mogelijk zodat je paard een goede start heeft. 

3

Wil je meer inzicht in:

Omdat de gezondheid van je paard onbetaalbaar is!

Wil je zeker weten dat je paard geen tekorten heeft waar blessures uit kunnen ontstaan? En wil je een extra stukje ondersteuning in het management voor je paard? Doe dan nu de vitaliteitsanalyse voor je paard.

Vitaliteitsanalyse

97,-
  • De volledige interne gezondheid van je paard wordt in kaart gebracht.
  • Je ontvangt een eenmalige doormeting van alle vitamine- en mineralen waarden van je paard en een advies op maat.
  • Je kunt een kuur op maat bestellen.
  • Je betaalt eenmalig.

Waarom ik ben gestart met vitaliteitsanalyses

Het starten met vitaliteitsanalyses op afstand is ontstaan tijdens de coronatijd. Eigenaren wilden graag de klachten van hun paard laten behandelen, maar ik kon helaas niet langskomen op stal. Ik kreeg veel berichtjes van eigenaren die mijn hulp wilden, soms ook nadat zij bij de dierenarts niet verder kwamen.

Waarom ik dit op afstand ben gaan doen? Een paard heeft een spanningsboog van ongeveer 45 minuten, de tijd die ik nodig heb om het paard te kunnen behandelen. Met een analyse ben ik een aantal uren bezig om alles op maat te kunnen afstemmen op het paard. Omdat het uitmeten en aanpassen van oplossingen op locatie lastig is, ben ik dit vanuit huis gaan doen. Zo kan ik me op locatie volledig richten op de behandeling van het paard.

In de analyse ga ik dieper in op de interne gezondheid van je paard. Eigenaren zijn altijd blij verrast en kunnen aan de hand van de analyse bepaald gedrag beter plaatsen. Je ziet al snel verschil na het toepassen van de analyse. Paarden worden vaak rustiger, relaxter en hebben een betere concentratie omdat ze geen last meer hebben van hun buik of andere klachten.

Veelgestelde vragen over de vitaliteitsanalyse

Wanneer je de haren verzameld en gelijk in een aluminium folie wikkelt dan blijft alles intact. Wel is het fijn als je het zo snel mogelijk op de bus doet. Het kan gewoon met de brievenpost.

Je kunt heel makkelijk aflezen wat er mis is en waar je verbetering uit kunt halen. Goede voeding is essentieel en doordat je deze optimaal kunt afstemmen op je paard zul je al een veel gezonder paard krijgen. Je krijgt de juiste proportie’s om te voeren. En eventueel een kuur op maat om alle interne processen bij je paard te verbeteren.

Soms heeft een paard tekorten opgelopen en is verandering van voeding niet genoeg om deze tekorten aan te vullen. Ik meet dan helemaal door wat jouw paard nodig heeft om er bovenop te komen. Dit kan zijn; homeopathie, celzouten, kruiden, essentiële olie. Eigenlijk alles wel wat er in de natuurlijke geneeskunde voorkomt. De bedoeling met zo’n kuur is om het paard een boost te geven zodat het paard na de kuur alles weer zelf kan. Het zelf herstellend vermogen activeren! Deze kuur staat vrij van de vitaliteitsanalyse en is aan jou om dot door te voeren.

De Lecher antenne kun je vergelijken met een radio antenne. Er zijn wel 1000 frequenties waarmee ik bepaalde cellen en weefsels in het lichaam doormeet. Hieruit kan ik meten of een cel gezond, ziek of ziekmakend is. Alles begint uiteindelijk van binnen. Wat we zien is vaak maar het topje van de ijsberg. Met de Lecher antenne kan ik ook doormeten op intoleranties, infecties & ziekte.

Een vitaliteitsanalyse geeft je inzicht in de gezondheid van jouw paard. Grote fysieke klachten komen soms pas na jaren van tekorten naar boven. Het is dan een lange weg om dit allemaal weer te verbeteren. Dus waarom niet zorgen dat het niet zo ver hoeft te komen?

Een biotensor is een bio-technisch meetapparaat. Met dit apparaat kan ik heel precies doormeten hoeveel tekorten er zijn, wat de oorzaak is en welke voedingsaanpassingen er nodig zijn om weer optimale gezondheid te krijgen.