- 0644584301
- info@sandyjansen.nl
- Ma, di, do & vri: 9:00 - 18:00
Merk je dat je paard niet lekker in zijn vel zit?
Heeft je paard weinig tot geen energie waardoor prestaties uit blijven. Heb je al van alles geprobeerd maar lijkt niks te helpen. Lijken er alleen maar meer problemen te ontstaan zoals huidklachten en jeuk klachten en weet je niet meer hoe je dit kunt oplossen?
Vraag dan vandaag nog de vitaliteit analyse aan.
Misschien herken jij, je paard wel hierin…
-
Je paard wil liever niet gepoetst worden bij de flanken. Op sommige dagen trapt hij zelfs naar je. Ook lijkt hij wel wat singeldnijd te ontwikkelen en mag je met rijden soms ook niet aan zijn buik komen.
- Je paard lijkt steeds meer jeuk te ontwikkelen zowel in de manen als de staart en lijkt ook steeds ronder te worden ook al let je op met wat hij binnen krijgt. De zalfjes tegen de jeuk lijken ook niet meer te werken en zie je daar nu ook een mok plekje????
-
Iedere training lijkt aan het begin wel alsof je een houten stok vorm moet gaan geven. Je paard wil niet buigen is alleen maar afgeleid en is na 10 minuten al helemaal klaar met de training. de voortgang en het plezier van het rijden is er wel een beetje uit aan het gaan.
-
Je paard is helaas geblesseerd, wat nu? Geen voer of heel weinig maar welke voer dan? Juist nu wil je het juiste geven zodat je paard bouwstenen heeft om de blessure op te lossen.
-
Je merkt dat je paard steeds meer in zichzelf gekeerd raakt. Hij is niet helemaal happy heeft soms ook last van stalbenen. Hetgeen wat hij vroeger heel leuk vond om te doen maakt hem nu ook niet meer blij. Je kunt je vinger er niet op leggen maar je voelt dat er iets niet klopt met hem.
- Je wilt je drachtige paard of jonge veulen helpen om groot en sterk te worden. Maar welke voeding past echt bij jouw paard? Je kunt zoveel aanschaffen, baat het niet schaadt het niet is helaas niet helemaal waar...
De meeste paarden komen dagelijks bepaalde vitaminen en mineralen tekort. De opgelopen tekorten hierop kunnen het lichaam stress geven, hierdoor gaat het lichaam juist weer een run houden op mineralen om het lichaam maar in functie te houden. Uiteindelijk raakt het lichaam uitgeput en kunnen er allerlei klachten naar buiten komen. Denk aan mok, jeuk, blessures, hoesten, staken en ga zo maar door…
Met de vitaliteit analyse kijk ik naar wat jouw paard nodig heeft. Ieder paard is namelijk uniek en heeft zijn eigen sterke maar ook zwakke punten. Dit begint al bij de moeder in de buik. Wanneer de merrie al bepaalde tekorten heeft dan kan ze deze ook niet aan haar veulen geven. Dit veulen komt in de opfok en de tekorten worden dan nog groter. Uiteindelijk gaat dit veulen het werk in en loopt dan al snel vast. Als eigenaar voelt het soms als dweilen met de kraan open want heb je de mok eindelijk weg, begint je paard ineens te hoesten. Of heeft je paard eindelijk weer de energie om te lopen, loopt hij ineens niet helemaal rat…
Ik ben niet gebonden aan eigen voer of bepaalde merken dat maakt de analyse zo uniek! Hierdoor kan ik oprecht kijken naar wat jouw paard nodig heeft. Want er is momenteel heel veel voeding op de markt en hier kun je vaak ook voedingsadvies opvragen. Alleen zei zullen altijd hun eigen merk hierin aanbieden terwijl dat soms helemaal niet passend kan zijn voor je paard. Ieder voedingsmerk heeft namelijk zijn eigen samenstelling in vitaminen en mineralen en deze moet maar net juist passend zijn voor jouw paard. Met de vitaliteit analyse krijg je hier inzicht in.
Je voelt misschien al langer dat er iets bij je paard niet helemaal klopt. De training stagneert en je ziet aan je paard dat hij niet meer het plezier in alles heeft wat hij voorheen wel had. Je weet misschien ook wel dat dit door voeding kan komen alleen waar moet je beginnen? Misschien denk je ook dat je niet genoeg kunt veranderen omdat je aan een bepaald voerregime van stal zit.
Maar ook hier kunnen we samen naar kijken en aanpassen naar hetgeen wat voor jou en je paard werkt. Het advies zal nooit zijn om een andere stal te zoeken maar om te kijken hoe we het zodanig aan kunnen passen zodat het voor jouw paard wel klopt.
Door de huidige markt aan voeding is er genoeg om ook voor jouw paard een goede samenstelling te vinden.
Dagelijks help ik paarden met stofwisselings problemen welke leiden naar lichamelijke problemen.
Deze eigenaren hebben dan al van alles geprobeerd als in:
- Nieuw beter zadel en hoofdstel
- Andere supplementen
- Andere training
- Dierenarts bezoek
- Medicatie
Maar niks had een blijvend resultaat. Totdat we de voeding onder de loep gingen nemen. Want eigenlijk is het heel logisch, wanneer je paard dagelijks gevoed wordt met producten die de stofwisseling ontregelen zal het niet verbeteren als je hier geen verandering in brengt. Neem dus vandaag nog het heft in eigen handen en verdiep je in wat jouw paard nodig heeft!
Review van Owen
Owen werd nadat hij verhuisd was erg ziek. Hij bleef snottebellen houden, zijn vacht was dof en hij was totaal geen blij ei. De dierenarts had hem al meerdere keren bekeken en vitamine shots gegeven maar dit haalde niks uit. De dierenarts wist het op dit punt ook even niet meer en kon niks meer voor hem betekenen. Zijn eigenaresse belde mij toen op, aan de hand van de vitaliteit analyse kwam er naar voren dat zich lichaam volledig in de stress stond en zijn darmen amper wat op konden nemen. We zijn begonnen met 3x per dag verschillende holistische medicatie en andere voeding. Want 2kg veulenbrok maakt hem juist zieker inplaats van beter. Want dat was veelsteveel om in 1 keer te verwerken. Dus we gingen naar andere voeding maar ook kleinere portie’s. Langzaam begon Owen op te knappen. Maar hij heeft altijd net iets meer aandacht nodig. Wanneer hij even niet lekker in zijn vel zit dan spelen gelijk zijn longen op door middel van een hoest. Hier kan de eigenaresse nu goed mee omgaan en ook laat Owen met deze hoest heel goed merken welke voeding hij wel en welke hij niet kan verwerken. Zelfs de dierenarts stond versteld van de vooruitgang van Owen. Nu is het een gezonde 4 jarige ruin. Toen 6 maanden oud hengstje.
Wil jij weer een blij en soepel paard?
Door een paar kleine aanpassingen in de voeding kan dit al het verschil maken. Want het kan zijn dat je nu iets aan je paard voert wat hem juist iedere dag een stukje zwakker maakt. Of voeding die de slechte bacterie voedt in plaats van goede bacteriën.
Met de vitaliteit analyse meet ik voor je uit…Je krijgt een duidelijk overzicht van:
- Waar je paard tegen aan loopt
- Wat je paard nu nodig heeft
- Hoe je dit voortaan kunt voorkomen
Je krijgt een duidelijk overzicht van:
- de balans van de organen
- de verhouding vetzuren
- de balans tussen de vitaminen & mineralen
- of de spieren en pezen genoeg voedingsstoffen bevatten
- hoe sterk het immuunsysteem is en of dit een virusje kan hebben
- Of je huidige voeding ook voedend is
- Eventueel goed passende voeding en supplementen
- Kuur op maat om terugval te voorkomen
Hoe werkt de vitaliteit analyse?
-
Alle informatie haal ik uit een klein plukje manen die je mij op mag sturen.
-
Wanneer ik de manen ontvangen heb ga ik voor jullie aan de slag en probeer altijd binnen 5 werkdagen de uitslag voor je te hebben
-
Je ontvangt van mij een verslag van 15 pagina's over de gezondheid van jouw paard
-
Hierin staat aangegeven hoe het met de interne gezondheid van je paard is gesteld. Vaak maakt dit bepaalde symptomen ook duidelijk
- Kortom een analyse boordevol tips & tricks om je paard van binnen uit gezond te maken en te houden!
Een van de redenen dat ik dit ben gaan doen is omdat ik veel paarden met blessures de medische molen in zag gaan waarbij sommige niet beter werden maar juist slechter.
Naast dat ik paarden behandel met osteopathie en massage ben ik mij een aantal jaar geleden ook gaan verdiepen in voeding, omdat dat vaak de key to succes is!
Ik liep namelijk vaak vast tegen problemen die altijd even weg waren maar toch weer terugkwamen. En ook zag ik paarden die maar niet verbeterde tijdens een blessure, terwijl andere paarden wel verbeterden. Dat schepte mijn verbazing en zo ben ik meer cursussen gaan volgen en meer boeken gaan lezen en heb al deze kennis samen kunnen brengen in de vitaliteit analyse.
Toen kwam ik erachter dat voeding de basis is. En dat je vanuit voeding verder kunt gaan werken naar een blij en gelukkig paard.
Met de vitaliteit analyse help ik paarden met succes van gewichtsproblemen, spierproblemen, blessures, gewrichtsproblemen en energieproblemen af! De oorzaak ligt altijd binnenin en met de analyse kunnen we van binnen naar buiten gaan werken.
” Ieder probleem kent een oorzaak, weet deze oorzaak en pak dit aan!”
Wat maakt de vitaliteit analyse anders dan ander voedingsadvies?
Ik werk niet met voermerken samen. Dat maakt de analyse uniek. Hierdoor kan ik je het advies geven wat jouw paard nodig heeft.
Ieder paard is verschillend. Heeft zijn eigen genetische aanleg maar ook bouw en lichaam mee of tegen.
Met de vitaliteit analyse krijg je ook een inzicht in waar je paard al langer mee loopt of dat het probleem pas net ontstaan is.
Je krijgt een uitgebreid plan van 15 pagina’s om de aankomende weken mee aan de slag te gaan.
Advies hoe je voeding kunt gaan veranderen.
En je kunt op mijn ondersteuning rekenen. En eventueel telefonisch bespreken wanneer je dit fijn vindt.
Loop je alsnog ergens in vast trek dan aan de bel. Ik doe dit om jou en je paard te helpen omdat ik weet dat er zoveel meer plezier te behalen valt en hoe belangrijk dit is voor je paard.
Nu niet voor €300, maar voor €130,-
Veelgestelde vragen
Ik kan niet zelf mijn voer bepalen heeft de vitaliteit analyse dan wel zin?
Jazeker, ook al krijgt je paard brok en ruwvoer van de stal wat je niet kan veranderen dan kunnen we nog wel de hoeveelheid veranderen en eventueel een passende balancer en/of supplementen geven. Ook geef ik vaak extra tips wanneer paarden op wat minder ruwvoer staan wat je maandelijks kan herhalen om bijvoorbeeld het opstapelen van afvalstoffen tegen te gaan.
Mijn paard is aan het revalideren en aan de medicijnen kan ik dan een analyse laten doen of geeft dit een vertekend beeld?
Je kunt dan zeker een analyse laten doen. Geef de medicijnen wel duidelijk aan op het vragen formulier zodat ik hier wel rekening mee kan houden!
Mijn paard heeft heel lang gekwakkeld en ik durf eigenlijk niet van bepaalde supplementen of voeding af.
Dat snap ik heel goed! Geef dit goed aan op het formulier en dan hou ik hier rekening mee. Weet ik een beter alternatief dan zal ik je dat zeker vertellen en ook hoe je langzaam de overstap kan maken om terugval te voorkomen en zodat het veilig voor jou en je paard voelt.
Hoelang duurt het voordat ik uitslag heb?
Dat ligt heel erg aan de post en aan mijn agenda. Ik probeer het altijd binnen 7-10 werkdagen. Alleen wanneer je de manen op vrijdag middag verstuurd dan heb ik ze vaak pas op dinsdag of zelfs woensdag binnen en dan gaat de week alweer hard.