FAQ

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn paard blessure preventief laten behandelen hoe werkt dit?

Bij een eerste kennismaking/ behandeling vertel ik jou meer over de zwakke plekken van jouw paard. We kunnen dan samen aan de hand van zij herstel na een behandeling kijken hoe vaak jouw paard behandelt moet worden om hem blessure vrij te houden. Meestal is dit wel x in de 3 a 4 maanden. Mocht je paard nou tussen tijds een keer vast gelegen hebben of er is wat anders gebeurt trek dan eerder aan de bel!

Mijn paard is kreupel wat nu?

Wanneer jouw paard kreupel is dan heb je waarschijnlijk een advies gehad van de dierenarts en deze moet je dan ook gewoon volgen. Wel kun je jouw paard ondersteunen door hem regelmatig te masseren. Door de massage help je de door bloeding hierdoor kan je paard sneller herstellen en je houdt de spieren van je paard zo beter in conditie en is er minder inval. Weet je niet hoe je jouw paard kunt masseren? Ik geef de workshop dus je kunt het zo leren.

Hoe weet ik of mijn paard een behandeling nodig heeft?

Je paard laten controleren eens in het half jaar is helemaal niet gek! Eigenlijk zou een therapeut voor je paard laten komen net zo normaal moeten zijn als je zadelmaker. Een behandeling kan nooit kwaad en er is altijd verbetering te zien en/of te merken ook al lijkt er van tevoren niks mis te zijn. Daarnaast is het fijn om te weten dat je paard helemaal gezond is en de trainingen goed aan kan!

Wat is het verschil tussen mijn behandeling en die van anderen?

Ik probeer met mijn behandelingen echt de oorzaak van het probleem te vinden zodat het paard niet na 3 maanden weer terug valt. Door mijn verschillende opleidingen en cursussen heb ik meerdere technieken geleerd om een paard weer in balans te krijgen. Soms heeft het paard 1 behandeling nodig en soms meer. Ik kijk echt naar het individu. Ook geef ik veel informatie aan de eigenaar en tips & tricks om je paard zelf gezond en gelukkig te houden. En werk ik graag samen met de eigenaar aan de gezondheid van haar paard!

Kan ik na de behandeling een aantal dagen niet rijden?

Hoe ziet een opbouw schema eruit?

Wat kan ik met het naslagwerk?

Het naslagwerk is voor jezelf om na te lezen wat ik tegen ben gekomen bij je paard en wat ik los gemaakt heb. Dit vertel ik ook tijdens de behandeling maar soms is het zoveel informatie dat je dingen gaat vergeten. Ook is het fijn dat wanneer je paard erna slechter wordt om te kijken of dat toen ook al bezig was.

Hoe ziet een opbouw schema eruit?

Het naslagwerk is voor jezelf om na te lezen wat ik tegen ben gekomen bij je paard en wat ik los gemaakt heb. Dit vertel ik ook tijdens de behandeling maar soms is het zoveel informatie dat je dingen gaat vergeten. Ook is het fijn dat wanneer je paard erna slechter wordt om te kijken of dat toen ook al bezig was.

Wat is een lecher-antenne doormeting?

De lecher-antenne kun je vergelijken met een radio antenne. Ik heb een heel boek met allerlei frequenties waarmee ik bepaald cellen en weefsels in het lichaam door kan meten. Hieruit kan ik meten of een cel gezond, ziek of ziekmakend is. Er komt een positief en negatief getal uit. Het negatieve getal geeft mij inzicht hoe ziek of gezond het weefsel is en het positieve getal geeft mij weer in hoeverre het lichaam dit zelf op kan lossen of dat het hulp nodig heeft. Het is een holistiche manier van genezen maar alles is wetenschappelijk bewezen. Het is net als magnetron straling we weten dat het er is maar zien het niet. Tenzij je een plastic bakje in de magnetron doet.

Wat voor oefeningen kan ik verwachten?

Dat kan verschillen van verschillende stretches, bepaalde delen zelf ook los te masseren, oefeningen voor onder het zadel.

Kan ik op de dag van de behandeling nog rijden?

Op de dag zelf kun je nog rijden voor de behandeling erna niet. Wel graag ruime tijd voor de behandeling zodat het paard droog en op adem is gekomen.

Moeten de haren per express verstuurd worden?

Wanneer je de haren verzameld en gelijk in een aluminium folie wikkelt dan blijft alles intact. Wel is het fijn als je het zo snel mogelijk op de bus doet. Het kan gewoon met de brievenpost.

Wat kan ik met de analyse?

Je kunt heel makkelijk aflezen wat er mis is en waar je verbetering uit kunt halen. Goede voeding is essentieel en doordat je deze optimaal kunt afstemmen op je paard zul je al een veel gezonder paard krijgen. Je krijgt de juiste proportie’s om te voeren. En eventueel een kuur op maat om alle interne processen bij je paard te verbeteren.

Waaruit bestaat een kuur op maat?

Soms heeft een paard tekorten opgelopen en is verandering van voeding niet genoeg om deze tekorten aan te vullen. Ik meet dan helemaal door wat jouw paard nodig heeft om er bovenop te komen. Dit kan zijn; homeopathie, celzouten, kruiden, essentiële olie. Eigenlijk alles wel wat er in de natuurlijke geneeskunde voorkomt. De bedoeling met zo’n kuur is om het paard een boost te geven zodat het paard na de kuur alles weer zelf kan. Het zelfherstellend vermogen activeren! Deze kuur staat vrij van de vitaliteit analyse en is aan jou om dot door te voeren.

Wat is een lecher-antenne?

Wat is een lecher-antenne?

Waarom een vitaliteit analyse?

Een vitaliteit analyse geeft je inzicht in de gezondheid van jouw paard. Grote fysieke klachten komen soms pas na jaren van tekorten naar boven. Het is dan een lange weg om dit allemaal weer te verbeteren. Dus waarom niet zorgen dat het niet zo ver hoeft te komen?

Wat is een biotensor?

Een biotensor is een bio-technisch meet apparaat. Met dit appraat kan ik heel precies doormeten hoeveel tekorten er zijn. Wat de oorzaak is. En welke voedings aanpassingen er nodig zijn om weer optimale gezondheid te krijgen.