Behandelingen voor jou en je paard

SPECIAAL OP MAAT GEMAAKT

Samen bespreken we de problemen en bekijken we waar deze problemen uit voortkomen. Naast de behandelingen geef ik als paardenosteopaat een naslagwerk mee aan de eigenaar, zodat we samen werken aan het herstel van jouw paard!

Want een gelukkig paard is een gelukkige eigenaar.

Bekijk hieronder het aanbod van behandelingen.

Online cursus happy & healthy voor je paard Sandy Jansen paardenosteopathie

Mijn manier van werken als paardenosteopaat

Ik werk graag van binnen naar buiten. Zo meet ik eerst het interne gedeelte van jouw paard met de Lecher antenne. Hierdoor weet ik hoeveel compensatie ik weg kan halen zonder schade aan te richten. Daarnaast neem ik in mijn behandelingen alle osteopatische- en holistische systemen mee. Hierdoor komt jouw paard weer helemaal in balans.

KEEPING HEALTHY

Keeping Healthy is een losse behandeling. Het geeft je inzicht in de gezondheid van je paard en het is een fijne ondersteuning naast de training. Deze behandeling is blessure preventief.

HAPPY & HEALTHY

Dit is mijn uitgebreide behandelpakket. Hiermee kan ik langdurige problemen onderzoeken en verhelpen. En door het naslagwerk weet je als eigenaar wat je kunt doen om terugval te voorkomen. 

0
paarden behandeld
0 %
verbetering na de behandeling
0
jaar ervaring

“Houd je paard gelukkig & gezond”

KEEPING HEALTHY behandeling

Je paard is je beste maatje en wil je dat hij graag lekker in zijn vel blijft. Dan is deze behandeling wat voor jullie. Tijdens deze behandeling kunnen blokkades en milde problemen worden opgelost zodat jullie weer vooruit kunnen. 

Deze behandeling bestaat uit:

Paarden ervaren de behandeling als erg fijn dus het is ook een beloning voor het harde werken. Daarnaast activeer je het zelf herstellend vermogen waardoor je paard sneller zal herstellen van de trainingen en hierin weer kan groeien.

Vaak is het paard weer een stuk soepeler dan voorheen maar bij grote klachten adviseer ik je de Happy & Healthy behandeling.

Vanaf €119,-
excl. KM vergoeding (0,25 per km vanaf postcode 2675 XC).

HAPPY & HEALTHY behandeling

Deze behandeling is een algehele APK. Hierin worden alle facetten meegenomen om je paard gezonder te maken en te houden. De behandeling is zowel blessure preventief als voor paarden die  moeite hebben met bepaalde oefeningen onder het zadel of met grondwerk. Dit geldt ook voor paarden die last hebben van allergieën en schimmels.

Deze behandeling bestaat uit:

Het doel van deze behandeling  is om jouw paard weer helemaal gezond en gelukkig te maken zodat jullie in harmonie samen kunnen werken. Je paard zal weer soepel aanvoelen en weer willen werken. Jullie zullen gaan groeien in de training en misschien nog wel het allerbelangrijkste, je paard is weer gezond en gelukkig. Uiteraard geef ik je tips mee om een terugval te voorkomen.

Vanaf €299,-
excl. KM vergoeding (0,25 per km vanaf postcode 2675 XC).

Bij 2 paarden op 1 locatie hanteer ik geen KM vergoeding voor deze behandeling! (max 100km vanaf postcode 2675 XC).

“Ik help paarden met lichamelijke ongemakken weer soepel te worden”

WORKSHOP ‘KEEPING HAPPY’

Ik werk graag van binnen naar buiten. Zo meet ik eerst het interne gedeelte van jouw paard met de Lecher antenne. Hierdoor weet ik hoeveel compensatie ik weg kan halen zonder schade aan te richten. Daarnaast neem ik in mijn behandelingen alle osteopatische systemen mee, maar ook de holistische kant van het genezen. Hierdoor kan jouw paard weer helemaal in balans komen.

Wil je graag meer informatie over de workshop, wat de kosten zijn en vanaf hoeveel deelnemers ik langs kom?! Vraag dan even de informatie op door mij te mailen.

Veelgestelde vragen

Dat ligt aan de behandeling. Wel ben ik van mening dat rust roest is. Wanneer er echt serieuze blokkades aanwezig zijn dat zal ik je adviseren om een aantal dagen niet te rijden en zal ik je ook een opbouw schema adviseren. Wanneer de behandeling alleen blessure preventief is geweest dan kun je de dag erna alweer rijden alleen wel aangepast.

Het naslagwerk is voor jezelf om na te lezen wat ik tegen ben gekomen bij je paard en wat ik los gemaakt heb. Dit vertel ik ook tijdens de behandeling maar soms is het zoveel informatie dat je dingen gaat vergeten. Ook is het fijn dat wanneer je paard erna slechter wordt om te kijken of dat toen ook al bezig was.

Een opbouwschema is per paard verschillend en per probleem verschillend. Vaak is het de afwisseling met longeren en rijden en dit in een bepaalde volgorde.

De Lecher antenne kun je vergelijken met een radio antenne. Ik heb een boek met allerlei frequenties waarmee ik bepaalde cellen en weefsels in het lichaam door kan meten. Hieruit kan ik meten of een cel gezond, ziek of ziekmakend is. Er komt een positief en negatief getal uit. Het negatieve getal geeft mij inzicht hoe ziek of gezond het weefsel is en het positieve getal geeft mij inzicht in hoeverre het lichaam dit zelf op kan lossen of dat het hulp nodig heeft. Het is een holistische manier van genezen, maar alles is wetenschappelijk bewezen. Het is net als magnetronstraling, we weten dat het er is maar zien het niet. Tenzij je een plastic bakje in de magnetron doet.

Dat kan verschillen van verschillende stretches, bepaalde delen zelf ook los te masseren, oefeningen voor onder het zadel.

Op de dag zelf kun je nog rijden voor de behandeling erna niet. Wel graag ruime tijd voor de behandeling zodat het paard droog en op adem is gekomen.