Begint je paard te staken of ander ongewenst gedrag te vertonen?

Waarschijnlijk wordt je paard dan ergens geblokkeerd in zijn lijf. Je paard probeert je dit te vertellen aan de hand van zijn gedrag.

Vaak is het door te bijten wanneer je een bepaalde plek aanraakt of het been even optillen wanneer je in de buurt komt van een ongemakkelijke plek. Neem dit serieus! Vaak is dit na 1 behandeling al veel minder!

Herken jij 1 van de onderstaande signalen bij je paard?

Jouw paard heeft een sterk zelfherstellend vermogen. Daar wordt je paard mee geboren. Toch zijn er allerlei factoren die ervoor kunnen zorgen dat je paard uit balans raakt en zich dan vast gaat houden in zijn lichaam. 

Dit kan zijn een traumatische ervaring denk eens aan het afspenen. Dit kan zijn afwijkende beenstanden waarmee je paard geboren is. Dit kan zijn een blessure waardoor je paard zijn lichaam anders is gaan houden zodat het geblesseerde deel werd ontzien. Dat kan zijn je paard heeft een keer vast gelegen, is een keer onderuit gegaan in de wei. Zo zijn er allerlei verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat je paard uit balans raakt en zelf hier niet in terug kan komen. 

Soms merk je pas na langere periode klachten en soms al vrij snel dat ligt helemaal aan de aard van het probleem. Maar het is meestal vrij snel weer op te lossen

Het duurt steeds langer voordat je paard lekker soepel en los aanvoelt tijdens de training. Wanneer je les hebt gehad is de dag erna je paard eerder toe aan rust dan aan doortrainen. Iedereen rijdt maar lekker in de rondte en jij blijft op dat zelfde stukje maar hangen

Je hebt al van alles geprobeerd maar alles helpt maar tijdelijk. Dat kan kloppen want die blokkade blijft de boosdoener. Uiteindelijk kan je paard zelfs heel narrig worden en echt ongewenst gedrag gaan vertonen! 

Vaak is je paard na 1 behandeling al veel soepeler & losser + nog belangrijker weer een blij paard. 

Dagelijks help ik paarden met lichamelijke problemen.

Deze eigenaren hebben dan al van alles geprobeerd als in:

Maar niks had een blijvend resultaat. Dit kwam doordat het paard was vast gelopen in zijn eigen lijf. De veranderingen hadden hem wel even geholpen zijn lichaam weer anders te gebruiken maar toch liep hij weer vast. Na het opheffen van deze blokkades en het meegeven van oefeningen aan de eigenaar konden ze weer met plezier hun weg vervolgen. Want wanneer een paard langere tijd zijn lijf verkeerd heeft gebruikt dan komt er wel wat huiswerk mee voor de eigenaar om hier blijvend verandering in te houden. 

Je kunt uit de volgende 3 behandelingen kiezen

FIRST

“Deze 1e behandeling neemt zo’n 2 uur in beslag.”

VIP

“Deze VIP behandeling neemt zo’n 3 uur in beslag.”

BASIS

“Deze basis behandeling duurt ongeveer 1 uur.”

Je kunt heel gemakkelijk in mijn online agenda je eigen behandeling boeken! Je selecteert eerst de regio waar je paard staat. En daarna de type behandeling die je wilt boeken voor je paard. Je kunt dan in de agenda zien welke dagen en tijden er nog beschikbaar zijn.

Is het onze eerste ontmoeting kies dan voor een 1e behandeling of VIP. Kampt je paard al langer met klachten bijvoorbeeld rijklachten of ongewenst gedrag? Kies dan voor de VIP behandeling. Is het een herhaling of een gewone check-up kies dan voor de BASIS.  

"Het is mijn missie om je paard weer soepel en fit te krijgen zodat jullie samen weer verder kunnen!"

Wacht niet te lang wanneer je klachten ervaart met je paard? Want hoe langer de blokkade aanwezig is hoe moeilijker deze ook weer vrij komt. 

Je denkt misschien nou mijn paard is na 20 minuten wel los dus we knutselen lekker door. Maar het kan nog zoveel sneller en soepeler!

Wanneer je paard zijn gedrag verandert dan probeert hij je iets te vertellen. Probeer dan ook te luisteren. Hiermee kun je grote blessures voor zijn!

Volg je gevoel. Heb je het idee dat het niet helemaal klopt bij je paard. Ookal zeggen trainers en anderen dat het gewoon gedrag is. Luister naar je eigen gevoel. 

Want een paard doet alleen stout wanneer hij niet gehoord wordt!

Wat maakt mijn behandeling anders?

Doormeting met de lecher-antenne. Hiermee komen vaak al veel klachten naar voren die anders soms niet gezien worden. Het verklaart vaak ook bepaalde blokkades binnen het lichaam. 

Het voedingsadvies. Wanneer je paard dagelijks niet de juiste bouwstenen binnen krijgt valt het al gauw terug in oude patronen en dat wil ik hiermee voorkomen. 

Het meegeven van oefeningen. Wanneer een blokkade al langer aanwezig is geweest kunnen soms spieren verkort raken. Dit kan ik tijdens de behandeling niet volledig oplossen dat heeft tijd nodig. Door de juiste oefeningen dagelijks te herhalen help je die spieren sneller weer terug te komen in de correcte stand. 

Een uitgebreid verslag. Waar je de meting, de behandeling, de blokkades, de voeding en de oefeningen op kunt vinden. Omdat je vaak niet alles kunt onthouden wat ik je meegeef. 

Advies kwa training, rust en herstel. Ieder paard heeft zijn eigen belasting graad, ik help je hierin meer duidelijkheid te krijgen zodat je op de juiste manier je paard kunt trainen. 

Na de behandeling ben ik altijd telefonisch of via de mail bereikbaar wanneer je meer vragen hebt gekregen. 

 

Mijn werkgebied

Op het kaartje zie je in welke regio’s ik werkzaam ben.

Daarnaast kun je bij het boeken van de afspraak ook de regio selecteren waar jouw paard staat. Staat jouw paard buiten mijn regio gebied maar wil je wel heel graag voedingsadvies? Kijk dan even bij de vitaliteit analyse. Door op onderstaande knop te drukken kom je op deze pagina. 

Veelgestelde vragen

Ik weet niet zeker of mijn paard een behandeling nodig heeft?

Ieder paard kan opknappen na een behandeling. Heeft je paard geen klachten dan is de BASIS behandeling genoeg. 

Mijn paard is kreupel heeft een behandeling dan zin?

Een behandeling heeft dan alleen zin in de opbouwfase of wanneer je een bezoek hebt gebracht aan de dierenarts en zei niks kunnen vinden. 

Hoelang mag je niet rijden na een behandeling?

Dat ligt aan het type paard en aan de blokkades die los gemaakt zijn. Meestal is dat wel een dag of 2. Dus als je wedstrijden hebt hou hier dan rekening mee. 

Hoe zien de oefeningen eruit die ik meekrijg?

Het zijn vaak korte oefeningen die je tijdens het opzadelen bij je paard kunt doen of soms voordat je opstapt even in de rijbaan. 

Kan ik nog rijden voordat je komt?

Dat kan alleen is het wel fijn als er minimaal 1 uur tussen zit voordat ik kom. Zo is je paard weer op rust gekomen. Ook is het fijn dat je paard even gepoetste en droog is en klaar staat voor de behandeling. 

Wanneer mag een paard niet behandeld worden?

Wanneer je paard koorts heeft of net zijn vaccinaties heeft gehad. Bij koorts kan een paard niet behandeld worden omdat de ontsteking dan kan gaan lopen. En bij een vaccinatie is het beter om even een aantal dagen te wachten omdat je paard daar ziek van kan worden. 

Mijn paard laat zich niet behandelen heb je hier ervaring mee?

Ja dat heb ik zeker. Het is dan beter even contact met mij op te nemen via de mail  zodat we dit even kunnen bespreken. Ik hanteer dan een 15 minuten tarief. 

Mijn paard loopt ook bij een andere therapeut kan dat naast elkaar?

Ik denk dat meerdere therapeuten bij 1 paard elkaar kunnen versterken. Maar mocht je toch twijfelen neem dan even contact op via de mail. 

Kan ik in termijnen betalen?

Neem hierover even contact met me op via de mail. 

Vanaf hoeveel paarden kunnen we korting krijgen?

Vanaf 3 paarden op 1 lokatie is een aangepast tarief ook hiervoor neem even contact met op via d email. Geef hierin aan welke dag, de plaats en hoeveel paarden. 

Ik wil mijn paard blessure preventief laten behandelen. Hoe werkt dit?

Bij een eerste kennismaking/ behandeling vertel ik jou meer over de zwakke plekken van jouw paard. We kunnen dan samen aan de hand van zijn herstel na een behandeling kijken hoe vaak jouw paard behandelt moet worden om hem blessurevrij te houden. Meestal is dit wel 1x in de 3 à 4 maanden. Mocht je paard tussentijds een keer vastgelegen hebben of er is iets anders aan de hand, trek dan aan de bel!

Mijn paard is kreupel. Wat nu?

Wanneer jouw paard kreupel is dan heb je waarschijnlijk een advies gehad van de dierenarts en deze moet je dan ook opvolgen. Je kunt jouw paard ondersteunen door hem regelmatig te masseren. Door de massage help je de doorbloeding. Hierdoor kan je paard sneller herstellen, houd je de spieren van je paard in conditie en is er minder inval. Weet je niet hoe je jouw paard kunt masseren? Ik geef hierover een workshop, dus je kunt het zo leren.

Hoe weet ik of mijn paard een behandeling nodig heeft?

Je paard eens in het half jaar laten controleren is helemaal niet gek. Eigenlijk zou een therapeut voor je paard net zo normaal moeten zijn als je zadelmaker. Een behandeling kan nooit kwaad en er is altijd verbetering te zien en/of te merken, ook al lijkt er voor de behandeling niets mis te zijn. Daarnaast is het fijn om te weten dat je paard helemaal gezond is en de trainingen goed aan kan!

Wat is het verschil tussen mijn behandeling en die van anderen?

Ik probeer met mijn behandelingen de oorzaak van het probleem te vinden zodat het paard niet na 3 maanden weer terugvalt. Door de verschillende opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd, heb ik meerdere technieken geleerd om een paard weer in balans te krijgen. Soms heeft het paard een behandeling nodig en soms meerdere. Ik kijk echt naar het individu. Ook geef ik veel informatie en tips & tricks om je paard zelf gezond en gelukkig te houden. Hierbij werk ik graag samen met jou aan de gezondheid van jouw paard.