Voor jou en je paard

SPECIAAL OP MAAT GEMAAKT

Samen gaan we de problemen bespreken en kijken waar deze problemen uit voort komen. Naast de behandelingen geef ik als paardenosteopaat een naslagwerk mee aan de eigenaar, zodat we samen werken aan het herstel van jouw paard! Want een gelukkig paard is een gelukkige eigenaar! Bekijk hieronder mijn aanbod

Mijn manier van werken als paardenosteopaat

Ik werk graag van binnen naar buiten. Zo meet ik eerst het interne gedeelte van jouw paard met de lecher-antenne. Hierdoor weet ik hoeveel compensatie ik weg kan halen zonder schade aan te richten. Daarnaast neem ik in mijn behandelingen alle osteopatische systemen mee, maar ook de holistische kant van het genezen. Hierdoor kan jouw paard weer helemaal in balans komen.

KEEPING HEALTHY

Keeping Healthy is een losse behandeling. Het geeft je inzicht in de gezondheid van je paard. En is een fijne ondersteuning naast de training. Deze behandeling is blessure preventief.

HAPPY & HEALTHY

Dit is mijn uitgebreide behandel pakket. Hiermee kan ik langdurige problemen onderzoeken en verhelpen. En door het naslagwerk weet je als eigenaar wat je kunt doen om terugval te voorkomen. 

0
paarden behandeld
0 %
verbetering na de behandeling
0
jaar ervaring

“Houdt je paard gelukkig & gezond”

KEEPING HEALTHY

Je paard is je beste maatje en wil je dat hij graag lekker in zijn vel blijft zitten. Dan is deze behandeling wat voor jullie. Tijdens deze behandeling kunnen blokkades en milde problemen worden opgelost zodat jullie weer lekker vooruit kunnen. 

Deze behandeling bestaat uit:

Paarden ervaren de behandeling als erg fijn dus het is ook een beloning voor het harde werken. Daarnaast activeer je weer even het zelf herstellend vermogen waardoor je paard sneller zal herstellen van de trainingen en hierin weer kan gaan groeien.

Vaak is het paard weer een stuk soepeler dan voorheen maar bij echt grotere klachten zou ik je toch het Happy & Healthy adviseren.

Vanaf 119,- Excl km vergoeding (0,25 per km vanaf 2675XC)

HAPPY & HEALTHY

Deze behandeling is een algehele APK. Hierin worden alle facetten meegenomen om je paard gezond te krijgen en te houden. Zowel blessure preventief als voor paarden die al last hebben val allergieën, schimmels maar ook wanneer een paard moeite heeft met bepaalde oefeningen onder het zadel of met grondwerk. 

Deze behandeling bestaat uit:

Het doel van deze behandeling  is om jouw paard weer helemaal gezond en gelukkig te krijgen zodat jullie weer in harmonie samen kunnen werken. Je paard zal weer soepel aanvoelen en weer willen werken. Jullie zullen weer gaan groeien in de training. En misschien nog wel het aller belangrijkste, dat jouw paard weer gezond en gelukkig is. En uiteraard geef ik je tips mee om een terugval te voorkomen.

Vanaf 299,- excl km vergoeding (0,25 per km vanaf 2675XC)

Bij 2 paarden op 1 locatie geen km vergoeding voor deze behandeling! (max 100km vanaf 2675XC)

“Ik help paarden met lichamelijke ongemakken weer soepel te worden”

WORKSHOP ‘KEEPING HAPPY’

Ik werk graag van binnen naar buiten. Zo meet ik eerst het interne gedeelte van jouw paard met de lecher-antenne. Hierdoor weet ik hoeveel compensatie ik weg kan halen zonder schade aan te richten. Daarnaast neem ik in mijn behandelingen alle osteopatische systemen mee, maar ook de holistische kant van het genezen. Hierdoor kan jouw paard weer helemaal in balans komen.

Wil je graag meer informatie over de workshop, wat de kosten zijn en vanaf hoeveel deelnemers ik langs kom?! Vraag dan even de informatie op door mij te mailen.

Veelgestelde vragen

Kan ik na de behandeling een aantal dagen niet rijden?

Dat ligt aan de behandeling. Wel ben ik van mening dat rust roest is. Wanneer er echt serieuze blokkades aanwezig zijn dat zal ik je adviseren om een aantal dagen niet te rijden en zal ik je ook een opbouw schema adviseren. Wanneer de behandeling alleen blessure preventief is geweest dan kun je de dag erna alweer rijden alleen wel aangepast.

Wat kan ik met het naslagwerk?

Het naslagwerk is voor jezelf om na te lezen wat ik tegen ben gekomen bij je paard en wat ik los gemaakt heb. Dit vertel ik ook tijdens de behandeling maar soms is het zoveel informatie dat je dingen gaat vergeten. Ook is het fijn dat wanneer je paard erna slechter wordt om te kijken of dat toen ook al bezig was.

Hoe ziet een opbouw schema eruit?

Een opbouw schema is per paard verschillend en per probleem verschillend. Vaak is het afwisseling met longeren en rijden en dit in een bepaalde volgorde.

Wat is een lecher-antenne doormeting?

De lecher-antenne kun je vergelijken met een radio antenne. Ik heb een heel boek met allerlei frequenties waarmee ik bepaald cellen en weefsels in het lichaam door kan meten. Hieruit kan ik meten of een cel gezond, ziek of ziekmakend is. Er komt een positief en negatief getal uit. Het negatieve getal geeft mij inzicht hoe ziek of gezond het weefsel is en het positieve getal geeft mij weer in hoeverre het lichaam dit zelf op kan lossen of dat het hulp nodig heeft. Het is een holistiche manier van genezen maar alles is wetenschappelijk bewezen. Het is net als magnetron straling we weten dat het er is maar zien het niet. Tenzij je een plastic bakje in de magnetron doet.

Wat voor oefeningen kan ik verwachten?

Dat kan verschillen van verschillende stretches, bepaalde delen zelf ook los te masseren, oefeningen voor onder het zadel.

Kan ik op de dag van de behandeling nog rijden?

Op de dag zelf kun je nog rijden voor de behandeling erna niet. Wel graag ruime tijd voor de behandeling zodat het paard droog en op adem is gekomen.