Reviews

Ben je benieuwd hoe ik te werk ga?

En welke problemen ik bij anderen heb mogen oplossen?!

Lees hieronder alle reviews.

“Door Sandy kijk nu naar mijn paarden als individuen en heb hierdoor veel vitalere paarden!”

Mijn paarden van 4, 9 en 10 jaar oud lopen 24/7 buiten op een paddock paradise en krijgen kwalitatief ruwvoer en een balancer. Op het eerste gezicht heel gezonde vitale paarden zonder klachten. Toch wilde ik graag onderzoeken of ze misschien mineralen of vitamine tekorten hebben. En welke balancer ik ze het beste kan geven. Daarnaast wilde ik ze laten checken op eventuele fysieke blokkades. Ik vond Sandy via Facebook en het sprak me direct aan dat ze naast haar werk als osteopaat, ook paarden doormeet met de Lecher antenne en de biotensor. Toen Sandy op locatie kwam om mijn paarden te behandelen, was ik aangenaam verrast dat we in veel dingen dezelfde visie hebben op paardenwelzijn. Ze heeft alledrie mijn paarden doorgemeten en daarbij meteen het voer gecheckt. Wat bleek? De balancer die ik voerde sloot helemaal niet goed aan bij mijn paarden. Ze adviseerde twee andere balancers, twee supplementen als kuur en een andere aanvulling voor de balancer (ik voer er graag iets smakelijks bij). Ook bleek dat mijn paard best slecht scoorde op een aantal waardes via de Lecher antenne. En zijn osteopathische behandeling gaf hem direct meer flexibiliteit en meer bewegingsvrijheid. Wat ik direct merkte in het werk bij de zijgangen en stelling en buiging. Het ging hem stukken makkelijker af en hij voelde veel soepeler. Na een aantal maanden kwam Sandy terug voor controle. Ik heb alle paarden weer laten doormeten met de Lecher antenne en ze tonen alledrie aanzienlijke verbeteringen in hun waardes. Hun weerstand is verbeterd en ik weet zeker dat ik met de aanpassingen in hun balancers, veel kosten bespaar op eventuele ziektes of aandoeningen die ze anders veel sneller hadden opgepikt. Bovendien weet ik nu dat mijn paard in zijn training in optima forma is en als ik weerstand bij hem voel, dat niet door een fysieke blokkade hoeft te komen. Ik blijf zeker Sandy inplannen voor halfjaarlijkse controles! Sandy heeft een prettige persoonlijkheid, legt alles goed uit, doet haar werk uitstekend en heeft ook nog eens een visie op paardenwelzijn en hoe ze daar met haar praktijk aan kan bijdragen.

– Neron & Tijn, Maarssen

“Mijn paard was alle vertrouwen kwijt, door de hulp van Sandy is mijn paard al aanzienlijk verbeterd en ondersteund ze ons in het herstel”

Ik leerde Sandy kennen op de manege waar ik stond, zij behandelde een paard van één van de pension klanten. Ik heb haar toen gevraagd of zij naar mijn paard wilde kijken wat op dat moment in de wei stond. Het mooie van Sandy was dat Sandy een zeer goede intuïtieve feeling had m.b.t. de klachten van mijn paard. Mijn paard Faith was aan 2 benen geopereerd, was zeer angstig en heel sensibel. Terwijl Sandy in de wei stond was de nieuwsgierigheid van Faith gewekt en dat gaf mij het gevoel dat ze Sandy zou toelaten in haar behandeling. Sandy heeft Faith meerdere keren behandeld, in de behandeling checkt Sandy haar organen en bekijkt haar mentale en fysieke toestand. Faith ging van zeer strak in haar velletje naar ontspanning, Faith ging vooruit in haar stijfheid m.b.t haar rug, achterhand en benen, daarbij heeft Sandy ons goed geadviseerd in voeding en wat wel en niet kon qua training. Sandy is zeer kundig in hoe ze met een paard in behandeling gaat, als het even te veel werd voor Faith gaf ze haar de ruimte om even tot zichzelf te komen en als het klaar was voor Faith dan werd dit gerespecteerd…..Sandy komt nu preventief om Faith te behandelen en daar zijn Faith en ik zeer blij mee..

– Faith & Bianca, Gouda

"Vitaliteit en souplesse komt van binnenuit"

“Mijn oude osteopaat was gestopt, bij toeval kwam ik Sandy tegen en nog iedere keer heel blij met de manier waarop ze mijn paard helpt!”

Ik kwam Sandy tegen via Facebook en vond en vind haar stukjes zeer aansprekend en interessant.
Mijn toenmalige osteopaat moest er noodgedwongen mee stoppen dus besloot Sandy een keer te vragen om langs te komen.

Wat een top vrouw en wat is ze kundig!

Na de eerste behandeling zat mijn paard al anders in zijn vel en na de tweede weet ik het zeker, Sandy Is een vakvrouw en ieder paard verdient haar.

– Lindro & Danielle, Castricum

“Blij met de aanvulling van Sandy bij het herstel bij mijn paard met de ziekte van Lyme”

Ik ben hartstikke blij met Sandy.

Ze is recent bij ons op stal geweest om mijn paard Machnix te behandelen, die herstellende is van de ziekte van Lyme. Ze is zo veelzijdig! Ze gebruikt de Lecher antenne, osteopathie, massage, ze heeft hem ingetaped en zijn voer doorgemeten. Echt een totaalaanpak waar ik ontzettend blij van wordt, alles meteen op de rit. Met de voedingstips en kruiden van Sandy zit hij steeds beter in zijn vel.
Echt een aanrader.

– Machnix & Annebelle, Putte

"Wanneer alle delen van het lichaam in verbinding staan, ontstaat er een optimale gezondheid!"

“Mijn pony is al wat ouder maar na de behandeling kon Pearly haar lichaam veel fijner gebruiken en ontspanning vinden.”

Ik vond de behandeling heel goed gaan, was erg duidelijk en liet ook zien wat er mis was. Mijn pony had wat dingetjes en ze liet dit tijdens de behandeling ook zien. Ik merkte vooral dat mijn pony haar lichaam weer wat meer ‘los’ durft te laten en sneller de ontspanning op durft te zoeken wat ik echt onwijs fijn vind, dit deed ze al een tijdje niet meer omdat ze redelijk vast zat.. Ook was ze ingetaped wat naar mijn idee ook super goed heeft geholpen! Kortom ik ben dus heel erg tevreden over hoe Sandy mijn pony heeft behandeld en alle rust die ze voor de behandeling nam en raad dus zeker aan om dit te doen! darm, milt en blinde darm), er was een lichte bolling bij de lendenen en L’amour had bij de wervelkolom spanning. Naast dit te behandelen gaf ze mij ook een aangepast voedingsadvies en we spraken een vervolgbehandeling af. Een aantal weken later vroeg ik haar om ook onze jaarling Owen te bekijken. Owen was ook net in ons bezit en voor een jaarling stond hij er wel heel rustig bij. De dierenarts had al een aantal vitamine injecties gegeven maar ik was niet overtuigd dat dit nu echt vooruitgang boekte. Sandy adviseerde om eerst een vitaliteit analyse uit te voeren aan de hand van wat haarplukken van Owen. De uitslag loog er niet om, Owen had ernstige tekorten micro biotica in zijn darmen en zijn pancreas was ontregeld. Ze schreef vervolgens een flinke kuur voor. We zijn nu ongeveer een jaar verder en beide paarden staan er als een zonnetje bij, fysiek en mentaal. Zonder Sandy hadden we het echt niet gered, zeker niet met Owen. Per kwartaal komt Sandy langs om te behandelen en nemen we de voeding door. Waar nodig passen we de voeding aan. Ik ben ervan overtuigd dat een goed management van je paard essentieel is. Een goede osteopaat hoort daar absoluut bij. Ben erg blij om bij haar klant te mogen zijn.

– Pearly & Mandy, Reeuwijk

“Zowel mijn jaarling als 4 jarige hebben heel veel baat bij de behandelingen en voedingsadviezen van Sandy”

Ontzorgen is het eerste wat mij bij opkomt als ik aan Sandy denk. Onze eerste kennismaking met Sandy was eigenlijk toeval, ik zag een advertentie op social media en heb toen gevraagd of ze langs wilde komen voor mijn paard L’amour die ik toen pas een week of twee in mijn bezit had. Ik dacht toen nog niet aan klachten maar was geïnteresseerd om op een goede manier balans te vinden en te blijven werken aan een gezond paard vandaar de afspraak. Tijdens deze behandeling kwamen een aantal zaken naar voren. Het immuunsysteem bij L’amour was verlaagd (verlaagde werking dikke darm, milt en blinde darm), er was een lichte bolling bij de lendenen en L’amour had bij de wervelkolom spanning. Naast dit te behandelen gaf ze mij ook een aangepast voedingsadvies en we spraken een vervolgbehandeling af. Een aantal weken later vroeg ik haar om ook onze jaarling Owen te bekijken. Owen was ook net in ons bezit en voor een jaarling stond hij er wel heel rustig bij. De dierenarts had al een aantal vitamine injecties gegeven maar ik was niet overtuigd dat dit nu echt vooruitgang boekte. Sandy adviseerde om eerst een vitaliteit analyse uit te voeren aan de hand van wat haarplukken van Owen. De uitslag loog er niet om, Owen had ernstige tekorten micro biotica in zijn darmen en zijn pancreas was ontregeld. Ze schreef vervolgens een flinke kuur voor. We zijn nu ongeveer een jaar verder en beide paarden staan er als een zonnetje bij, fysiek en mentaal. Zonder Sandy hadden we het echt niet gered, zeker niet met Owen. Per kwartaal komt Sandy langs om te behandelen en nemen we de voeding door. Waar nodig passen we de voeding aan. Ik ben ervan overtuigd dat een goed management van je paard essentieel is. Een goede osteopaat hoort daar absoluut bij. Ben erg blij om bij haar klant te mogen zijn. wervelkolom spanning. Naast dit te behandelen gaf ze mij ook een aangepast voedingsadvies en we spraken een vervolgbehandeling af. Een aantal weken later vroeg ik haar om ook onze jaarling Owen te bekijken. Owen was ook net in ons bezit en voor een jaarling stond hij er wel heel rustig bij. De dierenarts had al een aantal vitamine injecties gegeven maar ik was niet overtuigd dat dit nu echt vooruitgang boekte. Sandy adviseerde om eerst een vitaliteit analyse uit te voeren aan de hand van wat haarplukken van Owen. De uitslag loog er niet om, Owen had ernstige tekorten micro biotica in zijn darmen en zijn pancreas was ontregeld. Ze schreef vervolgens een flinke kuur voor. We zijn nu ongeveer een jaar verder en beide paarden staan er als een zonnetje bij, fysiek en mentaal. Zonder Sandy hadden we het echt niet gered, zeker niet met Owen. Per kwartaal komt Sandy langs om te behandelen en nemen we de voeding door. Waar nodig passen we de voeding aan. Ik ben ervan overtuigd dat een goed management van je paard essentieel is. Een goede osteopaat hoort daar absoluut bij. Ben erg blij om bij haar klant te mogen zijn.

– Owen, L’amour & Carolien, Putte

"Symptomen zijn de boodschappers die je laten weten dat er processen fout gaan binnen het lichaam!"

“Door Marnix zijn verleden en het verliezen van zijn zicht werd hij steeds schever, Sandy heeft ons hiermee geholpen”

Sandy heb ik via Facebook gevonden, mijn paard staat in Brabant en liep niet lekker meer onder het zadel. Moet ik ook vertellen dat Marnix zijn oog een aantal jaren geleden is kwijtgeraakt waardoor hij steeds schever werd en alles vast ging zetten in zijn lijf. Na het maken van een eerste afspraak was ik heel nieuwsgierig wat zij allemaal kon betekenen voor mijn vriendje. Eerst een stukje lopen en daarna een vitaliteitsanalyse, dit doet zij onder andere met de lechner antenne en dat fascineerde mij meteen, want alles bestaat uit energie. Daarna volgde de behandeling wat Marnix vreemd vond maar gaf zich snel over. Ook heeft ze zijn eten gekeken of er nog iets extra’s nodig was om hem te ondersteunen, ja hij krijgt nu dagelijks oerbalans en dat doet hem goed. Sandy heeft Marnix nu in totaal drie keer behandeld en ik heb een blijer paard. Happy Paard Happy me!! Ik kan Sandy haar behandelingen iedereen aanbevelen.

– Marnix & Petra, Teteringen

“Door een val op de poetsplaats zat mijn paard erg vast, na de 1e behandeling merkte we al veel verschil en was mijn paard veel soepeler”

Sandy is nu een paar keer bij mijn paard Klaas geweest. Ze weet wat ze doet, heeft kennis en denkt goed met je mee. Daarnaast is ze rustig, heel vriendelijk en neemt de tijd voor je paard. Hierdoor heb ik al mijn afspraken als zeer prettig ervaren. En niet onbelangrijk, ik merk na de behandelingen goed verschil. Hij zat door een val erg vast. Door de behandelingen is hij weer een heel stuk soepeler in zijn lijf. Ik kan Sandy iedereen aanraden!

– Klaas & Laura, Gouda

"Herstellen van het zenuwstelsel is de sleutel tot het zelf herstellend vermogen van het paard!"

“Met de hulp van Sandy kan ik nu na 2 jaar weer een stapritje maken op mijn paard! We zijn er nog niet maar ik zie goede verbeteringen!”

Mijn naam is Brandi en schrijf dit bericht voor mijn 13 jarige Zangersheide merrie Chica. Ik heb Chica nu 3,5 jaar. Ongeveer 2 jaar geleden begon ze niet helemaal zuiver te lopen. Na vele dierenarts bezoeken konden ze de oorzaak niet vinden. Na lang rust en drachtig geweest te zijn heb ik contact opgenomen met Sandy. En dit beviel me gelijk heel goed. Mijn merrie laat zich niet altijd makkelijk behandelen. Maar Sandy weet hoe ze hier mee moet omgaan. En neemt hiervoor ook de tijd en is ze geduldig met Chica. Sandy denkt graag met je mee en zo kan ik haar altijd contacten als ik nog vragen over iets heb. Ook heeft Sandy een nieuw voeradvies gegeven en ben hier zeer tevreden over! Chica reageert hier erg goed op en zag er al binnen 2 weken veranderen: van doffe vacht naar glimmende vacht. Nu heb ik een opbouw schema met nog behandelingen staan. Voor nu ben ik zeer tevreden en zit ik er weer op na 2 jaar voor een stapritje. Dankjewel Sandy!

– Brandi & Chica, Reeuwijk

“Door Sandy kijk ik nu anders naar mijn paard en kan ik hem nog beter helpen!”

Sandy behandelt al een aantal jaren de paarden van mijn instructrice, via haar ben ik ook bij Sandy terecht gekomen. Sandy is goed te bereiken, staat altijd voor ons klaar en erg betrokken bij Crespon zijn revalidatie traject. De eerste behandelingen zijn voor Crespon erg zwaar geweest, na de eerste meting bleek dat hij erg veel pijn had. Gelukkig kreeg ik na de behandeling altijd een duidelijk schema om het herstel na de behandeling zo comfortabel en goed mogelijk te laten verlopen. Crespon is door de behandelingen een heel ander paard geworden, hij kijkt helder uit zijn ogen en zijn gehele lichaamshouding is verandert. Zelf vond ik diagnose en daarbij behorende behandeling best moeilijk om te horen, ik ging mijzelf afvragen waarom ik niet gezien heb dat mijn paard pijn had, waarom heb ik een paard met pijn in zijn lijf toch gereden? Ook hier was Sandy een grote steun, zij heeft tijdens de behandelingen alles uitgelegd en verteld dat het niet gek was dat ik de pijn van Crespon niet direct herkende. Ze sprak over de ‘blind spot’ voor je eigen paard. Deze zal ik altijd blijven houden, maar door de uitleg van Sandy kijk ik nu heel anders naar de houding en beweging van Crespon. Samen hebben nog een lange weg te gaan maar door de behandelingen en begeleiding van Sandy heb ik mijn paard terug en durf ik weer naar een pijnvrije en sportieve toekomst te kijken!

– Crespon & Sanne, Naaldwijk

"Paard & eigenaar zijn unieke combinaties, er is er geen één hetzelfde!"

“Donna zat niet lekker in haar vel en keerde steeds meer naar binnen…”

Donna was altijd lekker los van zichzelf maar de laatste tijd ging dat achteruit en haar eigenaresse wist niet wat haar dwars zat. Na het doormeten kwamen we erachter dat Donna een beurse plek van het zadel had op haar rug. En dat ze flinke tekorten in mineralen had waardoor ze sneller verzuurde in haar spieren. Door Donna 2 weken rust te geven, het zadel opnieuw te laten vullen, de beurse plek iedere dag in te smeren en haar rugspieren lichtjes te pulseren zodat de plek geactiveerd zou worden. En daarnaast wat aanpassingen aan het voer. Konden ze na 2 weken weer gaan opbouwen en was Donna na een maand weer helemaal los en liep ze weer lekker door haar lijf. Dit is wat de eigenaresse heeft ervaren: De reden dat ik Donna liet behandelen. Was dat ze in haar lijf vastzat en dat ze er slecht uit ging zien. Ik kwam bij jou uit omdat ik je een paar keer aan het werk heb gezien. Na de behandeling en het voer advies gaat ze weer echt top. En ziet ze er weer super uit. Ben super tevreden met jou behandeling. Ook omdat je zo betrokken was. Echt super fijn. Laat Donna nu elk half jaar bij Sandy behandelen. Ze is echt superfijn.

– Donna & Linda

“Handsome heeft een afwijkend voetje waardoor de rest van zijn lichaam ook compenseert…"

De eerste keer dat ik bij handsome kwam zat hij erg vast in zijn lichaam maar ook was hij erg gevoelig op zijn buik. Na een kuurtje voor zijn buik kon de eigenaresse hem ook weer bij de flanken borstelen. Het ging een tijdje beter maar toch ging zijn voet opspelen. Het was erg moeilijk om een passende hoefsmid te vinden die hem zo kon beslaan dat handsome het minste last had van zijn voet. Door alle rust en extra bijkomstigheden vielen ze van het ene in het andere. Naast alle dierenarts afspraken mocht ik hem ook blijven behandelen en iedere keer met goed resultaat. Na de behandeling kon hij weer ruim weg stappen, voor de behandeling was hij erg verkort. Eindelijk hebben ze een goede hoefsmid kunnen vinden en zijn ze weer voruitgang aan het boeken! Trots op deze twee… Dit is wat de eigenaresse over de behandelingen verteld: Als Sandy mijn paard Handsome komt behandelen is het altijd een feestje. Sandy is heel vriendelijk, zorgzaam, heeft veel geduld, straalt rust uit en bouwt een band op met zowel het paard als de eigenaar. Daarnaast is ze zeer vakbekwaam. Handsome ontspant vrijwel altijd direct bij haar en geniet tijdens de behandelingen. Sandy adviseert je, helpt je op weg waar nodig en na de behandeling krijg je per mail een verslag van de behandeling. Ik ben zeer tevreden en kijk alweer uit naar de volgende behandeling. Sandy, je bent een topper. Wij zijn heel dankbaar wat je voor ons doet. Dank je wel!’

– Wendy & Handsome

"Een fysiek probleem behandelen is niet zo moeilijk, de oorzaak vinden daarin tegen wel. Maar is wel noodzakelijk om een fysiek probleem voor altijd op te lossen!"

“Elliot kon geen goede aanleuning vinden en bleef open wondjes houden in zijn mond. Waardoor de training steeds meer stagneerde…"

Elliot was ook al door anderen behandelt maar bleef flegmaatiek. Het leek alsof hij het werk helemaal niet leuk vondt terwijl dat niet zo is geweest. Bij de eerste behandeling kwamen er veel stukjes naar boven waarin hij cmpenseerde en ik kon het niet allemaal in één keer weghalen. De eerste behandeling hebben we alleen gezorgt dat hij weer goed op 4 benen ging staan en hierna een opbouwschema uitgeschreven. Pas de tweede behandeling kon ik de grote blokkades weghalen. Blokkades bij het bekken, de rechter schouder, CTO (overgang hals naar borst) en OAA (overgang hoofd naar halswervels). Na deze behandeling kon hij weer recht lopen en had hij weer een verbinding met zijn lijf. Het wa sniet dat hij het niet wilde, hij kon het gewoon lichamelijk niet. Doordat we de opbouw helemaal op hem aangepast hebben zijn ze nu zover dat ze weer proefjes kunnen gaan rijden en misschien wel gaan starten!

Dit is wat de eigenaresse heeft ervaren:

Mijn paard (Elliott) ging in het werk steeds meer staken. Het werk was voor ons beide niet meer leuk. Het werd zelfs gevaarlijk met zijn steigeren draaien en dreigen. Via via kwam ik op de site van Sandy en toen ik haar introductie pagina las, was het net of ze het over Elliott had. Hoe sceptisch ik ook was, toch een afspraak gemaakt. Wat ze bij hem vond was niet misselijk. Hij zat enorm vast in zijn lichaam en zijn imuun systeem was erg laag. Dat klopte ook wel want een wondje werd alsmaar een flinke ontsteking. En dat had hij nooit gehad. Druppels meegekregen en na 2 behandelingen mochten we voorzichtig aan weer beginnen. Sandy had een mooi trainings schema gemaakt en wat ging dat goed. We zijn alweer een poosje aan het rijden en wat heb ik een ander paard. Zelf van alles aanbieden ipv afdwingen. Je heet niet voor niets Elliott dus lekker eigenwijs en dwars op zijn tijd. Dat is zijn karakter. Maar nu kan ik erna fijn door rijden en doet meneer weer zijn uiterste best. Dank je wel Sandy en Elliott blijft zeer zeker onder behandeling bij jou

 – Henneke & Elliot

“Dubai zijn hoest werdt steeds erger… Een scoop zou veel stress veroorzaken bij Dubai dus ging zijn eigenaresse opzoek naar een andere manier!"

Dubai is een bijzonder verhaal omdat hij vroeger van mij is geweest. De Corona was net begonnen dus ik mocht niet langskomen om Dubai ter plekke door te meten. Toen ben ik aan de slag gegaan met een mest en haar monster. Een ophoping van toxinen in de lever en een grote verstoring in het endocriene systeem zorgden ervoor dat Dubai ging hoesten. Het waren niet zijn longen zelf maar de interne omstandigheden die dit veroorzaakte. Door de voeding aan te passen en natuurlijke middelen. Was de hoest na 2 weken al onwijs vermindert. Ook was zijn mest door de verandering van voer veel beter, die bleef altijd wat nattig en was nu niet meer nat. En in de training ging het verzamelen weer veel beter. Doordat intern weer rustiger was geworden konden fysieke blokkades opgelost worden. Dubai loopt nu weer de sterren van de hemel en is klaar voor het wedstrijd seizoen! Super dankbaar dat ik hierbij mocht helpen!

Dit is wat de eigenaresse heeft ervaren:

De eerste winter, nadat Dubai in ons leven kwam, kreeg hij een kuchje bij het aandraven. Dit verwezen uiteindelijk in het voorjaar. Omdat er meerdere paarden op stal hoesten dacht de veearts aan een virus. De tweede winter begon het opnieuw. Longen en luchtpijp klonken schoon. De veearts stelde voor om het nog even aan te zien en anders een scoop te laten maken. Dat vond ik te ingrijpend voor dit moment. Ik had inmiddels contact met Sandy. Zij is de vorige eigenaresse van Dubai. Op de vraag of hij dit bij haar ook had gehad kreeg ik een bevestiging. Ja hij had het de laatste twee jaar bij haar ook gehad alleen in een korte periode Maart/ april.
Zij heeft Dubai doorgemeten via haaranalyse en een stukje mest. Naar aanleiding daarvan een behandelplan opgesteld. Al na een week was het kuchje soms nog sporadisch te horen. Na 10 weken nogmaals een haaranalyse en doormeten. Wat een verbetering ten opzichte van de vorige keer. Nog een kleine nabehandeling voor 6 weken erachteraan. Ik ben superblij met het resultaat. Paard blij en fit en ik dus ook!

– Marjon & Dubai

Staat jouw verhaal hier niet tussen?

Er zijn nog volop recensies in de maak. Maar loop jij tegen iets anders aan met je paard en wil je graag weten of ik jou hiermee kan helpen? Stuur me dan gewoon een berichtje!