Mijn naam is Sandy Jansen

Paardenmeisje in hart en nieren.

Mijn eigen paard is voor mij de drijfveer geweest achter alle opleidingen en cursussen die ik tot nu toe gevolgd heb. Gelukkig heeft  mijn vorige paard nooit iets gemankeerd met mijn huidige paard is dat wel anders. Maar toen ik eenmaal de verantwoordelijkheid had voor een eigen paard, werd ik nieuwsgierig naar hoe het kon dat er zoveel paarden met blessures kampen.

Dat is dan ook de reden dat ik meer wilde weten over het functioneren van het paardenlichaam. Daarom ben ik in 2012 begonnen met de opleiding paardenmasseur. Na het afronden van deze opleiding en de nodige massages te hebben gegeven, heb ik de volgende stap gezet en zo blijf ik me ontwikkelen tot de dag van vandaag. Want hoe meer je weet hoe minder je kent.  

Op dit moment behandel ik paarden vanuit een holistische benadering. Eerst behandel ik de binnenkant van het paard en daarna maak ik de buitenkant los. Want andersom heeft nooit een blijvend effect…

“Fijne osteopaat, behandelt met geduld en rust. Heeft veel kennis van zaken en ze legt ook veel uit. Blij mee!”
“Hele fijne behandeling voor mijn paardje met de Lecher antenne.. erg interessant & sandy heeft veel kennis!”
“Míjn paard laten behandelen door Sandy Jansen, liep echt na een paar weken beter in de aanleuning en was veel losser. Sandy deelt ook veel kennis”

MIJN MISSIE

Mijn doel is naast het behandelen en gezonder maken van paarden ook de eigenaar meer inzicht te geven in het kunnen van hun paard.
Ieder paard heeft een andere bouw en heeft zijn sterke en zwakkere plekken. Maar wanneer je een paardenlijf in optimale conditie en balans houd, is er heel veel mogelijk.

Ik vind het belangrijk dat paarden gezond en gelukkig zijn in de sport en daarmee hun volle potentie kunnen laten zien. Maar ook dat eigenaren meer inzicht krijgen in de problemen waar zij tegenaan lopen. Met goed management is veel op te lossen.

Opleidingen, cursussen & trainingen

Hieronder vindt je een overzicht van alle cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd. Ieder jaar probeer ik meerdere seminars bij te wonen en volg ik de wetenschap nauwlettend om alle nieuwe ontwikkelingen ook aan mijn praktijk toe te voegen. 

2012 - 2013 NHI – Paardensportmasseur
2013 - 2016 HSA – Paarden osteopathie
2015 HSA – Fascia release technieken
2018 Equine studies – Dissectie van het gehele paard
2018 Healthcare academie- Lecher-antenne
2019Doterra – Homeopathie & Aromatherapie
2019Triggerpoint therapie – Niel Asher
2020Ella Vissers – Biotensor humaan en paard
2020Equine studies – Kinesiology taping
2020Blauwe Hengst – Basis voeding paard
2021Blauwe Hengst – Epi genetische orthomoleculaire voeding voor paarden