FAQ

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan contact met me op via het Whatsapp icoon of de contactpagina.

Online cursus happy & healthy voor je paard Sandy Jansen paardenosteopathie
Ik wil mijn paard blessure preventief laten behandelen. Hoe werkt dit?

Bij een eerste kennismaking/ behandeling vertel ik jou meer over de zwakke plekken van jouw paard. We kunnen dan samen aan de hand van zijn herstel na een behandeling kijken hoe vaak jouw paard behandelt moet worden om hem blessure vrij te houden. Meestal is dit 1x in de 3 tot 4 maanden. Mocht je paard tussentijds een keer hebben vastgelegen of er is iets anders gebeurd, trek dan aan de bel!

Mijn paard is kreupel. Wat nu?

Wanneer jouw paard kreupel is dan heb je waarschijnlijk een advies gehad van de dierenarts en deze moet je dan ook gewoon volgen. Wel kun je jouw paard ondersteunen door hem regelmatig te masseren. Door de massage help je de doorbloeding waardoor je paard sneller kan herstellen. Ook houd je de spieren van je paard beter in conditie en is er minder inval. Weet je niet hoe je jouw paard kunt masseren? Je kunt de cursus hier volgen.

Hoe weet ik of mijn paard een behandeling nodig heeft?

Je paard laten controleren eens in het half jaar is helemaal niet gek! Eigenlijk zou een therapeut voor je paard laten komen net zo normaal moeten zijn als je zadelmaker. Een behandeling kan nooit kwaad en er is altijd verbetering te zien en/of te merken ook al lijkt er van tevoren niks mis te zijn. Daarnaast is het fijn om te weten dat je paard helemaal gezond is en de trainingen goed aankan.

Wat is het verschil tussen mijn behandeling en die van anderen?

Ik probeer met mijn behandelingen echt de oorzaak van het probleem te vinden zodat het paard niet na 3 maanden weer terugvalt. Door mijn verschillende opleidingen en cursussen heb ik meerdere technieken geleerd om een paard weer in balans te krijgen. Soms heeft het paard één behandeling nodig en soms meerdere. Ik kijk naar het individu. Ook geef ik veel informatie aan de eigenaar en tips & tricks om je paard zelf gezond en gelukkig te houden. En werk ik graag samen met de eigenaar aan de gezondheid van haar paard!

Kan ik na de behandeling een aantal dagen niet rijden?

Dat ligt aan de behandeling. Wel ben ik van mening dat rust roest is. Wanneer er echt serieuze blokkades aanwezig zijn, dan zal ik je adviseren om een aantal dagen niet te rijden en een opbouwschema adviseren. Wanneer de behandeling alleen blessure preventief is geweest, dan kun je de dag erna alweer rijden alleen wel aangepast.

Wat kan ik met het naslagwerk?

Het naslagwerk is voor jezelf om na te lezen wat ik ben tegengekomen bij je paard en wat ik heb losgemaakt. Dit vertel ik ook tijdens de behandeling maar soms is het zoveel informatie dat je dingen gaat vergeten. 

Hoe ziet een opbouwschema eruit?

Het naslagwerk is voor jezelf om na te lezen wat ik tegen ben gekomen bij je paard en wat ik los gemaakt heb. Dit vertel ik ook tijdens de behandeling maar soms is het zoveel informatie dat je dingen gaat vergeten. Ook is het fijn dat wanneer je paard erna slechter wordt om te kijken of dat toen ook al bezig was.

Wat is een Lecher antenne doormeting?

De lecher-antenne kun je vergelijken met een radio antenne. Ik heb een heel boek met allerlei frequenties waarmee ik bepaald cellen en weefsels in het lichaam door kan meten. Hieruit kan ik meten of een cel gezond, ziek of ziekmakend is. Er komt een positief en negatief getal uit. Het negatieve getal geeft mij inzicht hoe ziek of gezond het weefsel is en het positieve getal geeft mij weer in hoeverre het lichaam dit zelf op kan lossen of dat het hulp nodig heeft. Het is een holistiche manier van genezen maar alles is wetenschappelijk bewezen. Het is net als magnetron straling we weten dat het er is maar zien het niet. Tenzij je een plastic bakje in de magnetron doet.

Wat voor oefeningen kan ik verwachten?

Dat verschilt per stretchoefening en per behandeling. Bepaalde delen kun je bijvoorbeeld ook zelf los masseren.

Kan ik op de dag van de behandeling nog rijden?

Op de dag zelf kun je nog rijden voor de behandeling, erna niet meer. Plan wel graag ruime tijd in vóór de behandeling zodat het paard droog is en op adem kan komen.

Moeten de haren per express verstuurd worden?

Als je de haren verzamelt en direct in aluminiumfolie wikkelt, blijft alles intact. Je kunt de envelop met haar vervolgens op de post doen, het liefst zo snel mogelijk. 

Wat kan ik met de analyse?

Je kunt heel makkelijk aflezen wat er mis is en waar je verbetering uit kunt halen. Goede voeding is essentieel en doordat je deze optimaal kunt afstemmen op je paard zul je al een veel gezonder paard krijgen. Je krijgt de juiste proportie’s om te voeren. En eventueel een kuur op maat om alle interne processen bij je paard te verbeteren.

Waaruit bestaat een kuur op maat?

Soms heeft een paard tekorten opgelopen en is verandering van voeding niet genoeg om deze tekorten aan te vullen. Ik meet helemaal door wat jouw paard nodig heeft om er bovenop te komen. Dit kan zijn; homeopathie, celzouten, kruiden, essentiële oliën, etc. Eigenlijk alles wel wat er in de natuurlijke geneeskunde voorkomt. De bedoeling van zo’n kuur is dat het paard een boost krijgt zodat het paard na de kuur alles weer zelf kan. Het zelfherstellend vermogen activeren! Deze kuur staat vrij van de vitaliteitsanalyse en is aan jou om dit door te voeren.

Wat is een Lecher antenne?

De Lecher antenne kun je vergelijken met een radio antenne. Er zijn wel 1000 frequenties waarmee ik bepaalde cellen en weefsels in het lichaam doormeet. Hieruit kan ik meten of een cel gezond, ziek of ziekmakend is. Alles begint uiteindelijk van binnen. Wat we zien is vaak maar het topje van de ijsberg. Met de Lecher antenne kan ik ook doormeten op intoleranties, infecties en ziekte.

Waarom een vitaliteitsanalyse?

Een vitaliteitsanalyse geeft je inzicht in de gezondheid van jouw paard. Grote fysieke klachten komen soms pas na jaren van tekorten naar boven. Het is dan een lange weg om dit allemaal te verbeteren. Dus waarom niet zorgen dat het niet zo ver hoeft te komen?

Wat is een biotensor?

Een biotensor is een bio-technisch meet apparaat. Met dit appraat kan ik heel precies doormeten hoeveel tekorten er zijn. Wat de oorzaak is. En welke voedings aanpassingen er nodig zijn om weer optimale gezondheid te krijgen.